Show menu

Gorenje Velenje med TOP 16 Lige Evropa

8. 3. 2022

Na Švedskem so rokometaši Gorenja Velenja, po izenačeni tekmi, v končnici nadigrali domači Sävehof in se na koncu zmage veselili z rezultatom 28:27. Ose so se z devetimi točkami in četrtim mestom v skupini C uvrstile med najboljših šestnajst ekip Lige Evropa.  

 

Na Švedsko so se varovanci Zorana Jovičića odpravili z enim ciljem in to je zmaga, ki bi ohranila upe na napredovanje med najboljših šestnajst ekip Lige Evropa. Po izenačeni tekmi, so ose tekmo v končnici obrnile v svojo korist in na koncu slavile z rezultatom 28:27. Slavje pa je moralo počakati do zaključka tekme v Franciji. Aiax je na domačem igrišču nadigral Špance, in vrata osmine finala so se Velenjčanom odprla. 

 

Domačini so povedli z 1:0. Izenačil je Tilen Sokolič minuto kasneje s svojim prvim zadetkom na tekmi. Švedi so izkoristili napako Velenjčanov in povedli z dvema goloma (3:1). Največjo prednost (+4) na tekmi so Švedi dosegli v 9. minuti, ko so povedli s 6:2. Obramba Aljaža Panjtarja in zadetek Timoteja Grmška sta ose popeljala do zmanjšanja zaostanka (7:5). Po petnajstih minutah tekme so črno-rumeni zaostajali zgolj za zadetek (8:7). Domačini so izkoristili razpoloženega vratarja in v 25. minuti spet povedli z dvema zadetkoma. Minuto pred koncem prvega polčasa so Švedi izenačili največjo prednost na tekmi (+4). Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 14:11 v korist domačinov.

 

Prvi napad v drugem polčasu je pripadel Velenjčanom. Tilen Sokolič je s svojim drugim zadetkom s črte sedmih metrov zmanjšal zaostanek in postavil rezultat 16:14 v korist Sävehofa. Z zadetkom Domna Tajnika, so ose v 38. minuti rezultat izenačile (16:16). Za prvo vodstvo Velenjčanov na tekmi je poskrbel Ibrahim Haseljić s svojim četrtim zadetkom (16:17). Črno-rumeni so izkoristili obrambo Emirja Taletovića in v napadu zadeli za prednost dveh zadetkov (16:18). Domačini niso popustili, izkoristili so napake Velenjčanov in v 44. minuti povedli za zadetek. Nekaj minut kasneje je Sävehof znova povedel za štiri (24:21). Prednost domačinov je v 53. minuti zmanjšal Branko Predović (26:24). Pet minut pred koncem tekme je s svojim tretjim zadetkom rezultat izenačil Matic Verdinek (26:26). Kapetan David Miklavčič je v 58. minuti zadel za novo minimalno vodstvo Velenjčanov (26:27). S svojo deveto obrambo je Aljaž Panjtar omogočil osam, da povedejo za dva. Odgovornost je v zadnjih minutah tekme prevzel Domen Tajnik in ose popeljal do vodstva z 28:26. Prednost so Švedi zmanjšali v zadnjih sekundah tekme, a kljub temu so se zmage veselili varovanci Zorana Jovičića, ki so proti Sävehofu slavili z 28:27.

 

Kljub zmagi na Švedskem, so Velenjčani morali s slavjem počakati, saj je za njihovo napredovanje ključno vlogo igrala tekma v Franciji. Po zmagi Aiaxa proti La Rioji so ose z devetimi točkami zasedle četrto mesto v skupini C in se uvrstile med najboljših šestnajst ekip Lige Evropa. 

 

Tekmec Velenjčanov v osmini finala bo francoski USAM Nimes Gard. Prva tekma osmine finala bo na sporedu 29. marca v Rdeči dvorani, povratna tekma pa en teden kasneje, 5. aprila v Franciji. 

 

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Čestitam svoji ekipi za osvojeni pomembni dve točki. Z igro pa žal nisem zadovoljen. Tekmo smo odprli slabo, zgrešili smo ogromno odprtih strelov. Moram pa pohvaliti fante za borbo skozi celotno tekmo.˝

 

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja
˝Za nami je še ena težka tekma. Žal nismo bili strelsko najbolje razpoloženi, kljub temu pa smo na koncu iztržili dve točki. Zmagali smo in to je trenutno najpomembnejše. Sävehof ni igral v svoji najmočnejši postavi, ampak nas to trenutno ne zanima. Mi smo uresničili cilj s katerim smo prišli na Švedsko.Čestitke ekipi.˝


Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje
˝Preboj med najboljših šestnajst ekip Lige Evropa je izjemen uspeh za našo mlado ekipo, klub kot celoto in naše navijače. Predvsem pa je to za nas potrditev, da delamo dobro in kot vzpodbuda, da nadaljujejmo po tej poti. Mislim, da smo odigrali dober skupinski del, osvojili devet točk in tudi na tekmah, ko točk nismo osvojili, odigrali dober rokomet. Verjamem, da še nismo rekli zadnje in povsem brez strahu se podajamo v 1/8 finala.˝

 

10. krog Liga Evropa, 8. marec, 18.45 (Švedska)
IK SÄVEHOF : RK GORENJE VELENJE 27:28 (14:11)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (9 obramb), Taletović (3 obrambe), Haseljić (4), Tajnik (6), Pajt, Velić, Miklavčič (2), Drobež (1), Sokolič (4), Verdinek (3), Šiško (2), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić, Predović (3), Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se