Show menu

Zanesljiva zmaga Velenjčanov

5. 3. 2022

Rdeča dvorana je v soboto, 5. marca gostila tekmo 17. kroga Lige NLB med domačim Gorenjem Velenjem in Svišom iz Ivančne Gorice. Velenjčani so na koncu tekme slavili z rezultatom 40:25, kar je dobra popotnica za torkovo tekmo v Ligi Evropa.  


Velenjski rokometaši so v soboto odigrali tekmo državnega prvenstva proti RK Sviš Ivančna Gorica. Na tekmi 17. kroga Lige NLB, trener Zoran Jovičić ni mogel računati na Timoteja Grmška in Urbana Starca, ki sta zaradi bolezni morala obračun proti Svišu izpustiti. 


Prvi napad na tekmi 17. kroga Lige NLB je pripadel gostom iz Ivančne Gorice. Po dobri obrambi Aljaža Panjtarja in zadetku Domna Tajnika so ose v 4. minuti povedle z 1:0. V 9. minuti je prvi zadetek na tekmi dosegel Peter Šiško in Velenjčani so povedli z dvema zadetkoma. Novo najvišje vodstvo črno-rumenih je minuto kasneje postavil Matic Verdinek s svojim drugim zadetkom (5:2). Razpoloženi Matic Verdinek je v 19. minuti zadel četrtič in Velenjčani so povedli z rezultatom 12:6. Branko Predović je pet minut pred koncem prvega polčasa svojo ekipo popeljal do vodstva z osmimi zadetki (18:10). Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 21:13 v korist domačinov. 


Za vodstvo z desetimi goli je v 2. minuti drugega polčasa poskrbel Peter Šiško (23:13). Dobro so nadaljevali domačini in v 40. minuti povedli z enajstimi zadetki, ko je s črte sedmih metrov zadel Kenan Pajt (29:18). Trener Zoran Jovičić je v 40. minuti na zunanjo linijo postavil tri devetnajst letnike, ki ključno vlogo igrajo v mladinski ekipi Gorenja Velenja. Zaupanje trenerja so mlade ose dobro izkoristile, saj so (Mlivić, Ravnikar in Velić) na tekmi proti Svišu skupaj prispevale enajst zadetkov. Svojo priložnost je nekaj minut kasneje dobil tudi vratar Aljaž Verboten. Velenjčani so tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Zadnji zadetek na tekmi je po izteku igralnega časa s črte sedmih metrov dosegel Tarik Velić in postavil končni rezultat 40:25.


Najboljši strelec tekme je bil z devetimi zadetki Kenan Pajt. Z dobro predstavo v obrambi in šestimi zadetki si je naziv igralca tekme prislužil Tarik Mlivić. 


Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja
˝Danes smo v tekmo vstopili odločno od prve minute. Tekmo s Svišem smo vzeli zelo resno, saj nič nismo želeli prepustiti naključju. Dobro smo se pripravili na današnji obračun, ekipo Sviša smo dobro analizirali, kar smo tudi pokazali. Vesel sem, da so priložnost dobili mlajši soigralci, ki so jo zelo dobro izkoristili.˝


Velenjčani se v ponedeljek odpravljajo na Švedsko, kjer jih čaka zadnja tekma skupinskega dela Lige Evropa. Tekma proti švedskem Sävehofu jih čaka v torek, 8. marca ob 18.45. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Arena Sport. 


17. krog Lige NLB, 5. marec, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 40:25 (21:13)
RK GORENJE VELENJE:
Verboten (1 obramba), Panjtar (7 obramb), Taletović (4 obrambe), Haseljić, Tajnik (3), Pajt (9), Velić (2), Miklavčič, Drobež (1), Sokolič (1), Verdinek (4), Šiško (4), Jovičić (5), Mlivić (6), Predović (2), Ravnikar (3)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se