Show menu

Ose v Dobovi do novih dveh točk v državnem prvenstvu

26. 2. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja so v 16. krogu Lige NLB gostovali pri RK Dobova. Skozi celotno tekmo so niti v svojih rokah držali Velenjčani, ki so na koncu tekme slavili z rezultatom 34:26.


Varovanci Zorana Jovičiča so po pomembni zmagi v Ligi Evropa, v soboto 26. februarja gostovali pri RK Dobova. 


Domačini so z zadetkom odprli tekmo in prišli do prvega vodstva. Po dveh zaporednih zadetkih Kenana Pajta so ose v 3. minuti prvič povedle. V 5. minuti je svoj prvi zadetek na tekmi dosegel Matic Verdinek in Velenjčani so povedli s tremi zadetki. Razpoloženi Kenan Pajt je s svojim šestim zadetkom v 11. minuti postavil novo najvišjo prednost velenjskih rokometašev (4:8). Po prvih petnajstih minutah so črno-rumeni imeli pet zadetkov prednosti. V 26. minuti je Aljaž Panjtar odbranil sedem metrovko in ose so ohranile prednost šestih zadetkov. Na odmor sta ekipi odšli pri rezultatu 10:15. 


V drugi polčas si Velenjčani vstopili z zadetkom Tilna Sokoliča (10:16). Najvišjo prednost na tekmi so ose dosegle v 44. minuti, ko je Matic Verdinek z zadetkom postavil rezultat 16:25. Trideseti zadetek za Gorenje Velenje je na tekmi v Dobovi, s črte sedmih metrov dosegel Kenan Pajt (22:30). Velenjčani so se v 16. krogu Lige NLB na koncu tekme veselili zmage z rezultatom 34:26.


Dvanajst zadetkov je na tekmi proti Dobovi dosegel Kenan Pajt in si s tem prislužil naziv igralca tekme. 


Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja
˝Zadovoljen sem s tekmo, mislim da je naša ekipa izpolnila pričakovanja. Naporen ritem tekem imamo, ampak držimo skupaj in igramo kot prava ekipa. Čestital bi Dobovi, dobro so igrali, predvsem prvi polčas. Malo smo imeli težave v napadu, ampak enostavno kvaliteta je na naši strani in to smo znali izkoristiti.˝


Velenjčani bodo naslednjo tekmo odigrali v torek, 1. marca ob 18.45, ko bo na sporedu ena izmed dveh ključnih tekem za napredovanje med šestnajst najboljših ekip v Ligi Evropa. Na domačem igrišču se bodo črno-rumeni pomerili s francosko ekipo PAUC HANDBALL. 


16.krog Lige NLB, 26. februar, 19.00 (Športna dvorana Dobova)
RK DOBOVA : RK GORENJE VELENJE 26:34 (10:15)
RK GORENJE VELENJE: 
Panjtar (7 obramb), Taletović (9 obramb), Haseljić (1), Tajnik, Pajt (12), Velić, Starc, Miklavčič, Drobež, Sokolič (2), Verdinek (4), Šiško (2), Grmšek(3), Jovičić (4), Mlivić (1), Predović (5)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se