Show menu

Zmaga na prvi ligaški tekmi tega leta

19. 2. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja so v soboto, 19. februarja gostili ekipo RD Urbanscape Loka. Po slabšem uvodu, so ose v zadnjih minutah prvega polčasa poskrbele za preobrat, nato pa tekmo zanesljivo privedle do konca in se po šestdesetih minutah veselile zmage z rezultatom 28:25. 


Rokometni klub Gorenje Velenje je decembra lani organiziral dobrodelno akcijo pod sloganom “V Rdečo dvorano za dober namen”. V duhu prazničnega decembra so v velenjskem klubu celoten izkupiček prodanih vstopnic, z vseh treh domačih tekem v tem mesecu, namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Pred začetkom tekme 15.kroga sta direktor Janez Gams in generalna sekretarka Tanija Rednak ček podelila generalni sekretarki MZPM Bojani Špegel.


Tekmo so z zadetkom odprli gostje in v prvi minuti tekme povedli. Za prvo izenačenje na tekmi je v 10. minuti poskrbel Kenan Pajt. V 20. minuti tekme so ločani povedli s tremi zadetki zadetki. Z zadetkom Ibrahima Haseljića so v 22. minuti ose rezultat zopet izenačile (7:7). Črno-rumeni so z zadetkom Petra Šiška v 26. minuti prvič povedli (10:9). Gostje so v naslednji minuti izenačili (10:10). Po dobri obrambi Aljaža Panjtarja in zadetku Ibrahima Haseljića v zadnji minuti prvega polčasa, so se ose na odmor odpravile z dvema zadetkoma prednosti (12:10).


Kenan Pajt je z zadetkom s črte sedmih metrov odprl drugi polčas in postavil novo najvišje vodstvo Velenjčanov (13:10). David Miklavčič je v 37. minuti zadel za štiri zadetke prednosti (16:12). Šest minut pred koncem tekme je Domen Tajnik z zadetkom na prazen gol postavil najvišje vodstvo Gorenja Velenja. Ose so tekmo zanesljivo privedle do konca in se po šestdesetih minutah veselile novih dveh točk v državnem prvenstvu. 


Za igralca tekme je bil izbran Jernej Drobež, zaradi odlične predstave v obrambi. 


Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja
˝Za nami je pričakovano težka tekma. Na tekmo smo se dobro pripravljali. Na začetku tekme smo odigrali slabše in jih dolgo lovili. Nato pa smo pokazali borbeno igro in na koncu zasluženo slavili. Naše misli so sedaj usmerjene na novo tekmo Lige Evropa, ki nas čaka že ta torek.˝


Kapetan ekipe David Miklavčič je na tekmi proti RD Urbanscape Loka dosegel svoj 500. zadetek v dresu Gorenja Velenja. 


Velenjčane naslednja tekma čaka v torek, 22. februarja ob 20.45, ko bodo v 8. krogu Lige Evropa gostili špansko ekipo BM Logroño La Rioja. 


15. krog Lige NLB, 19. februar, 20.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RD URBANSCAPE LOKA 28:25 (12:10)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (11 obramb), Taletović, Haseljić (5), Tajnik (3), Pajt (5), Velić, Starc, Miklavčič (3), Drobež, Sokolič, Verdinek (5), Šiško (4), Grmšek (1), Jovičić, Mlivić, Predović (2)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se