Show menu

Trinajst obramb Panjtarja premalo za zmago v Nemčiji

15. 2. 2022

Rokometaši Gorenja Velenja so v 7. krogu Lige Evropa gostovali pri nemškem Magdeburgu. Po šestdesetih minutah tekme se so zmage, z rezultatom 34:24, veselili rokometaši Magdeburga. Pri črno-rumenih je bil razpoložen Aljaž Panjtar, s trinajstimi obrambami.


Na težko gostovanje v Nemčijo so se Velenjčani odpravili v popolni zasedbi. S tekmo proti aktualnim prvakom Lige Evropa so varovanci Zorana Jovičića odprli drugi del evropske sezone. 

 

Prvi napad na tekmi 7. kroga Lige Evropa je pripadel Velenjčanom. Z zadetkom Matica Verdinka so rokometaši Gorenja Velenja povedli z 1:0. V 4. minuti tekme so prvič povedli domačini (3:2). Z zadetkom Timoteja Grmška so črno-rumeni v 6. minuti rezultat izenačili na 3:3. Nemci so v 11. minuti povedli s petimi zadetki (9:4). Jernej Drobež je z zadetkom zmanjšal zaostanek (9:5). Prvo sedemmetrovko na tekmi je izkoristil Tilen Sokolič in v 20. minuti postavil rezultat 13:8. Po tridesetih minutah tekme sta ekipi na odmor odšli z rezultatom 20:12 v korist domačinov. 

 

Drugi polčas so z zadetkom odprli domačini in prednost povečali na 9 zadetkov (21:12). Z zadetkoma Tilna Sokoliča in Timoteja Grmška so Velenjčani zaostanek zmanjšali na sedem zadetkov (21:14). V 40. minuti tekme je Magdeburg postavil novo največjo prednost na tekmi, ko so povedli z desetimi zadetki (24:14). Matic Verdinek je s svojim tretjim zadetkom v 44. minuti zmanjšal zaostanek in postavil rezultat 25:18. Deset minut pred koncem tekme so domačini izenačili največjo prednost na tekmi (30:20). Svoj drugi zadetek v Ligi Evropa je dosegel Tarik Velić, ki je v 59. minuti postavil rezultat 32:23. Končni rezultat tekme je z zadetkom v zadnji minuti tekme postavil Tarik Mlivić.

 

Najboljši posameznik pri Velenjčanih je bil Aljaž Panjtar s trinajstimi obrambami.


Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja
˝Za nami je tekma proti aktualnim svetovnim klubskim prvakom. Zavedali smo se, da nas čaka zahtevna tekma. V obrambi smo prikazali dobro in borbeno igro, žal pa smo imeli v napadu preveč zgrešenih strelov. Kljub temu menim, da smo se Magdeburgu dobro upirali in verjamem, da smo iz te tekme potegnili maksimum. Naše misli so sedaj usmerjene v državno prvenstvo, kjer nas v soboto čaka tekma proti Škofji Loki.˝

 

7.krog Lige Evropa, 15. februar. 18.45 (Magdeburg)
SC MAGDEBURG : RK GORENJE VELENJE 34:24 (20:18)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (13 obramb), Taletović (2 obrambi), Haseljić (4), Tajnik, Pajt, Velić (1), Starc, Miklavčič (2), Drobež (2), Sokolič (4), Verdinek (5), Šiško, Grmšek (4), Jovičić (1), Mlivić (1), Predović


Prijavi se na e-novice

Prijavi se