Show menu

Velenjčani z zmago nad Slovanom do osmine finala Pokala Slovenije

28. 1. 2022

Velenjčani so drugi del sezone odprli s tekmo Pokala Slovenije proti ekipi RD LL Grosist Slovan. Vseh šestdeset minut so niti v svojih rokah držali Velenjčani, ki so se na koncu veselili zmage z rezultatom 35:23.


Varovanci Zorana Jovičića so v petek 28. januarja odigrali tekmo šestnajstine finala Pokala Slovenije. Z zmago proti ekipi RD LL Grosist Slovan so ose uspešno odprle drugi del sezone 2021/2022. Na prvi tekmi tega leta je na klopi Velenjčanov manjkal le kapetan David Miklavčič.


Prvi zadetek na tekmi je dosegel Kenan Pajt in povedel črno-rumene do prvega vodstva. V 5. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Matic Verdinek in Velenjčani so prvič povedli z dvema zadetkoma (3:5). Timotej Grmšek je v osmi minuti postavil novo najvišje vodstvo os (4:7). Velenjske ose so v 18. minuti povedle z rezultatom 12:8. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je s črte sedmih metrov Tilen Sokolič postavil novo najvišje vodstvo črno-rumenih (11:17). Prvi polčas je z rezultatom 12:18 pripadel gostom iz Velenja.  


Drugi polčas je z zadetkom odprl Peter Šiško in ose so povedle z rezultatom 12:19. Branko Predović je v 40. minuti prednost Velenjčanov povečal na devet zadetkov. Novo najvišje vodstvo črno-rumenih je v 45. minuti postavil Tilen Sokolič (16:26). Z enajstimi zadetki prednosti so Velenjčani povedli minuto kasneje z zadetkom Branka Predovića. Osemnajst letni Tarik Velić je deset minut pred koncem tekme postavil rezultat 17:29. Skozi celotno tekmo so vse niti v rokah držali gostje, ki so na koncu tekme slavili z rezultatom 35:23.


Peter Šiško, rokometaš Gorenja Velenja
˝Veseli smo, da smo drugi del sezone odprli z zmago. Na tekmo smo se dobro pripravljali, kar smo danes tudi pokazali in na koncu zasluženo slavili.˝


V četrtek, 27. januarja je bil na sedežu rokometne zveze Slovenije opravljen žreb parov osmine finala Pokala Slovenije. Velenjske ose se bodo naslednjo tekmo Pokala Slovenije odigrale 9. februarja proti sosedom iz Slovenj Gradca.


1/16 finala Pokala Slovenije, 28. januar, 18.30 (Športna dvorana Kodeljevo)
RD LL GROSIST SLOVAN : RK GORENJE VELENJE 23:35 (12:18)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (10 obramb), Taletović (2 obrambi), Haseljić (2), Tajnik (2), Pajt (5), Velić (2), Starc, Drobež, Sokolič (5), Verdinek (5), Šiško (4), Grmšek (2), Jovičić (3), Mlivić (2), Predović (3), Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se