Show menu

Dve osi vabljeni na priprave za evropsko prvenstvo

21. 12. 2021

Po zaključenih klubskih obveznostih se za rokometaše začenjajo priprave na Evropsko prvenstvo, ki bo januarja naslednje leto na Madžarskem. Med igralci, ki jih je selektor Ljubomir Vranješ povabil na priprave sta tudi dva predstavnika RK Gorenje Velenje, in sicer Aljaž Panjtar in Tilen Sokolič. 


Od 13. do 30. januarja leta 2022 bo na Madžarskem potekalo Evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Reprezentanca Slovenije bo svojo evropsko pot začela v skupini A, v kateri se poleg nje nahajajo še Danska, Severna Makedonija in Črna Gora. Prvo tekmo bodo Slovenci odigrali, 13. januarja ob 18.00 uri proti reprezentanci Severne Makedonija. 


Pred začetkom prvenstva se bo moška članska reprezentanca zbrala na pripravah v Zrečah. V času priprav bo slovenska izbrana vrsta odigrala tri prijateljske tekme. Prvo tekma bo na sporedu 29. decembra 2021 proti reprezentanci Hrvaške, drugi dve tekmi pa 5. in 7. januarja proti Italiji. 


Na priprave je selektor Ljubomir Vranješ povabil enaindvajset rokometašev, med katerimi sta tudi dva predstavnika RK Gorenje Velenje, in sicer Aljaž Panjtar in Tilen Sokolič. 


˝Občutki so lepi, vpoklic za mene pomeni, da sem na pravi poti in da se s trdim delom in vztrajnostjo, da doseči cilje. Ponosen sem in v čast mi je biti del reprezentance.˝ je o občutkih ob vpoklicu dejal Aljaž Panjtar za katerega je to drugi vpoklic v slovensko izbrano vrsto. 


Tilen Sokolič je bil član slovenske reprezentance pri mlajših selekcijah, vpoklic v člansko pa je njegov prvi. ˝Občutek je neverjeten. Vsak si nekaj takega želi ne glede na to s katerim športom se ukvarja. Nastopati za dres z državnim grbom je bila vedno želja in tudi velika čast.˝ pravi Tilen. 


Oba se želita na pripravah dokazati in pokazati svoje sposobnosti, ˝Najprej si želim spoznati ekipo in sistem delovanja v reprezentanci, nato pa preko treningov in pripravljalnih tekem tudi pokazati in dokazati svoje sposobnosti.˝ je dejal Koprčan, ki že drugo sezono nosi dres Gorenja Velenja. 


˝Upam, da bo vse v redu in da ne bo kakšnih poškodb. To je pogoj za vse ostalo. Boril se bom za mesto v ekipi, konkurenca je močna in prav je tako. Moj cilj je oddelati priprave po najboljših močeh.˝  je dodal Aljaž Panjtar. 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se