Show menu

Koledarsko leto 2021 uspešno zaključile tudi mlajše selekcije

20. 12. 2021

Koledarsko leto 2021 so zaključile tudi vse mlajše selekcije RK Gorenje Velenja. Vse selekcije po prvem delu sezone zasedajo najvišja mesta, kar so si prislužila z dobro igro. 


MLADINCI 


Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje je koledarsko leto 2021 zaključila na drugem mestu 1. državne rokometne lige za mladince. Varovanci Marka Oštirja so v prvem delu sezone odigrali 10 tekem, od tega so na devetih slavili, na eni pa so si točke delili z nasprotniki. S tekmo manj velenjske osice zaostajajo le za ekipo RD LL Grosist Slovan.


Najboljši strelec prvega dela sezone, pri Velenjčanih, je s 68 zadetki Tarik Mlivić. Sledita mu Jaka Kamenicki z 51 in Tarik Velić s 50. 


KADETI 


Kadeti so v sredo, 15. decembra v Rdeči dvorani odprli tekmovalni teden mlajših selekcij. Skozi celotno tekmo so vse niti držali domačini, ki so na koncu tekme slavili s petnajstimi zadetki razlike. Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z enajstimi zadetki Malik Mlivić.


06. krog 1. državne lige (kadeti), 15. december, 19.30 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : MRK KRKA 41:26 (21:14)
RK GORENJE VELENJE:
Zajc (7 obramb), Komar (4 obrambe), Kopušar (3 obrambe), Pratneker (5), Praprotnik (2), Novak (1), Hriberšek (4), Kalan, Sulejmanović (3), Mlivić (11), Aristovnik (2), Cafuta (3), Glinšek (4), Borovnik (1), Drobež (5), Jelenko


Z visoko zmago proti vrstnikom iz Novega Mesta so kadeti koledarsko leto 2021 zaključili brez poraza in na prvem mestu lestvice 1. državne lige za kadete. Med deseterico najboljših strelcev lige sta tudi dva člana črno-rumenih. Nejc Hriberšek s 54 zadetki zaseda tretje mesto, Malik Mlivić pa s petimi zadetki manj peto. 


STAREJŠI DEČKI A


Zadnjo tekmo v letu 2021 so starejši dečki A odigrali v četrtek, 16. decembra proti RK Dobova. Na tekmi 12. kroga so se zmage z rezultatom 29:20 veselile osice. Najboljša strelca pri Velenjčanih sta bila z osmimi zadetki Andraž Glinšek in Tim Laznik.


12. krog STAREJŠI DEČKI A (jug), 16. december, 19.00 (ŠC Velenje)
RK GORENJE VELENJE :RK DOBOVA 29:20 (15:14)
RK GORENJE:
Rednjak (11 obramb), Ucovnik, Guček (4), Dvorjak, Arbeiter (1), Laznik (8), Pajk (5), Supić, Lenart, Šerc, Oštir, Glinšek (8), Sobota (3)


Starejši dečki A se po osmih odigranih tekmah nahajajo na 3. mestu in zaostajajo za Celjani, ki so odigrali tri tekme več in Šoštanjčani s tekmo več. 


STAREJŠI DEČKI B


Starejši dečki B so v prvem delu sezone odigrali 9 tekem. Na petih tekmah so slavili, na štirih pa s morali premoč priznati nasprotnikom. Z osmimi točkami se mlade osice nahajajo na tretjem mestu lestvice in zaostajajo za RK Celje Pivovarna Laško in DRŠ Sebastjana Soviča. 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se