Show menu

Velenjčani leto 2021 zaključujejo z zmago v državnem prvenstvu

17. 12. 2021

Rokometaši Gorenja Velenja so na tekmi 13. kroga gostili ekipo RK Slovenj Gradec 2011. Po izenačenem prvem polčasu, so velenjske ose na koncu zanesljivo slavile. Končni rezultat 34:28 je z zadetkom s črte sedmih metrov postavil 18-letni Tarik Mlivić.


Na zadnji tekmi v letu 2021 je Rdeča dvorana gostila šaleško-koroški derbi. Na tekmi 13. kroga Lige NLB so zaradi poškodbe manjkali Matic Verdinek, Aljaž Panjtar in Matic Ravnikar. 


Zadnji rokometni spektakel tega leta je z zadetkom odprl Kenan Pajt in Velenjčane popeljal do prvega vodstva na tekmi. V 9. minuti je Aleks Kavčič zadel za povišanje vodstva na tri zadetke prednosti (6:3). Najvišje vodstvo v prvem polčasu so Velenjčani imeli v 14. minuti, ko je Domen Tajnik zadel za 8:4. V drugi polovici prvega polčasa se je nadaljeval izenačen boj. Slovenj Gradčani so v 22. minuti rezultat izenačili, tri minute kasneje pa prvič na tekmi povedli. Minuto pred koncem prvega polčasa so ose z zadetkom Eneja Slatinka Jovičića povedle z dvema zadetkoma (15:13). Gostje iz Slovenj Gradca so rezultat ob koncu polčasa izenačili na 15:15. 


Drugi polčas se je začel z zadetkom Domna Tajnika in novega vodstva Velenjčanov. Ibrahim Haseljić je v 36. minuti izenačil najvišje vodstvo iz prvega polčasa in črno-rumeni so povedli z 20:16. Novo najvišje vodstvo na tekmi je trinajst minut pred koncem postavil Tilen Sokolič (26:21). Velenjčani so v 56. minuti povedli s sedmimi zadetki in tekmo zaključili v svojo korist. Rezultat 34:28 je z zadetkom s črte sedmih metrov postavil 18-letni Tarik Mlivić


Najboljša strelca pri črno-rumenih sta bila s šestimi zadetki Domen Tajnik in Ibrahim Haseljić. Zadetek manj je dosegel Tilen Sokolič. Za igralca tekme je bil izbran Aleks Kavčič


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja 
"Tekmo smo odigrali kot smo se dogovorili. Uvod je bil dober in čvrst. Mislim, da smo uspeli prebrati njihove namere v napadu in to zaustaviti. Na žalost imamo vsako tekmo nekaj črnih minut, ko se nam nasprotniki približajo. V drugem polčasu smo se zbrali in pokazali dobro igro že na začetku, ter naredili razliko. Nato pa tekmo varno pripeljali do konca."


13. krog Lige NLB, 17. december, 18.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011 34:28 (15:15)
RK GORENJE VELENJE:
Verboten, Taletović (8 obramb), Haseljić (6), Tajnik (6), Pajt (3), Velić (1), Starc, Miklavčič (3), Drobež (1), Sokolič (5), Šiško (1), Grmšek (3), Jovičić (1), Mlivić (1), Predović (1), Kavčič (2)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se