Show menu

Mladinci in kadeti utrdili vodilni položaj

13. 12. 2021

Za mlajšimi kategorijami Gorenja Velenja je še en uspešen teden. Mladinci in kadeti so z zmagama v domači dvorani utrdili položaje vodilnih v svojih kategorijah, starejši dečki A pa so presenetili v Celju. 


Tekmovalni teden so s tekmami v Celju odprli starejši dečki A in B. Starejši dečki A so se po slabšem prvem polčasu zbrali in tekmo končali v svojo korist. Z osmimi zadetki Andraža Glinška so osice na koncu slavile z rezultatom 23:19. 


9. krog STAREJŠI DEČKI A (jug), 9. december, 16.00 (Celje)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 19:23 (11:8)
RK GORENJE: Rednjak (7 obramb), Ucovnik, Guček (4), Ajšić, Arbeiter, Laznik (4), Pajk (5), Supić, Sobota, Oštir (2), Glinšek (8)

TRENER: Snežana Tamše Rodić


Starejši dečki B so morali premoč priznati vrstnikom iz Celja, ki so slavili z rezultatom 25:16. Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Jernej Dvorjak s tremi zadetki. 


9. krog STAREJŠI DEČKI B (jug), 9. december, 17.15 (Celje)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 25:16 (12:5)
RK GORENJE VELENJE: Imamović (4 obrambe), Hočevar G. (2), Hočevar M., Ajšić B. (1), Jaklin, Dvorjak (3), Supić (2), Jolić (2), Zukić (2), Ajšić (2), Tovornik (2)


TRENER: Jani Škerlak


V soboto, 11. decembra,  so v Rdeči dvorani kadeti gostili ekipo RK Trimo Trebnje. Po borbenih šestdesetih minutah so se zmage veselili velenjski rokometaši, ki so slavili z rezultatom 40:35. Kadeti se s štirinajstimi točkami, trenutno nahajajo na prvem mestu lestvice. Najboljši strelec pri domačih je bil z desetimi zadetki Nejc Hriberšek, sledila sta mu Maj Cafuta z devetimi in Aljaž Pratnekar z osmimi.


5. krog 1. državne lige (kadeti), 11. december, 12.30 (Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 40:35 (19:13)
RK GORENJE VELENJE: Zajc, Komar (12 obramb), Terzić, Pratnekar (8), Praprotnik, Novak, Hriberšek (10), Kalan, Sulejmanović, Mlivić (5), Aristovnik (6), Cafuta (9), Glinšek, Borovnik, Drobež (2), Jelenko 

TRENER: Borut Plaskan 


Z nedeljsko tekmo v Rdeči dvorani, so uspešen teden mlajših selekcij, zaključili mladinci. Mladinska ekipa Velenja je zabeležila še eno zmago v 1. državni ligi in utrdila svoj položaj vodilnih na lestvici. Proti RK Dobova so Velenjčani slavili z 34:32. Najboljša strelca pri domačih sta bila z devetimi zadetki Jaka Kamenicki in Matic Ravnikar. 


12. krog 1. državne lige (mladinci), 12. december, 18.00 (Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA 34:32 (17:13)
RK GORENJE VELENJE: Lesnjak-Notersberg, Miklavžina (1 obramba), Verboten (9 obramb), Škrobot, Stropnik, Juršič (2), Hriberšek (2), Kamenicki (9), Mlivić M., Puklič, Velić (5), Einfalt (1), Horvat, Drobež, Ravnikar (9), Mlivić T. (6)


TRENER: Marko Oštir


V preteklem tednu so bili aktivni tudi najmlajši rokometaši RK Gorenje Velenje. Pod vodstvom trenerke, Barbare Bobinac, so se mlajši dečki C udeležili turnirja v Ormožu. 


Barbara Bobinac, trenerka MDC
"V soboto, 11. 12. 21, smo mlajši dečki C gostovali v Ormožu. Najprej smo se pomerili z domačini, nato pa z ekipo Velike Nedelje. Naši fantje so na igrišču uživali in pokazali velik napredek. Videli smo mnogo natančnih podaj, atraktivnih golov in zaustavljenih strelov. Čeprav rezultat pri nižjih selekcijah ni v ospredju, že fantje sami vedo, da so odlični. Igralec osic je po tekmi rekel:"Barbara, mi smo tvoji zmagovalci, ane?" In res so!" 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se