Show menu

Z disciplinirano igro do novih dveh točk v državnem prvenstvu

11. 12. 2021

Rokometaši Gorenja Velenja so se v soboto, 11. Decembra odpravili na gostovanje v Ljubljano. Celotno tekmo so Velenjčani imeli vajeti v svojih rokah, kar jih je pripeljalo do visoke zmage z rezultatom 37:26.


Z zadetkom je tekmo 12. kroga odprl Aleks Kavčić. Kenan Pajt je v 11. Minuti prednost povečal na tri zadetke. Z napako domačinov v napadu in lahkim zadetkom Velenjčanov je Aleks Kavčič v isti minuti prednost povečal na štiri (3:7). Za vodstvo Velenjčanov za pet zadetkov je v 14. Minuti z zadetom s črte sedmih metrov poskrbel Tilen Sokolič. S tremi zaporednimi goli so ob polčasu črno-rumeni povedli z 18:9.


Tudi v drugem polčasu so vse vajeti imeli Velenjčani, ki so v 44. Minuti z zadetkom Branka Predovića postavili novo najvišjo prednost na tekmi. Ose so takrat povedle z desetimi zadetki. Minuto kasneje je Enej Slatinek Jovičić s svojim drugim zadetkom postavil rezultat 17:28 in Velenjčani so povedli z enajstimi zadetki. Končni rezultat na tekmi je postavil osemnajst letni Matic Ravnikar in ose so slavile z 37:26.


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil z dvanajstimi zadetki Kenan Pajt.


Zadnja tekma tega leta čaka varovance Zorana Jovičića v petek, 17. decembra ob 18.00 uri v Rdeči dvorani proti Slovenj Gradcu. V duhu prazničnega decembra bo zadnja domača tekma dobrodelna. Celoten izkupiček prodanih vstopnic z zadnje domače tekme, bo RK Gorenje Velenje namenil Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Menim, da smo več kot zasluženo zmagali. Igrali smo zelo disciplinirano, odgovorno in posledično je bila kvaliteta na naši strani. Ljubljani želimo, še naprej dobre igre in da ostanejo v ligi.˝


12. krog Liga NLB, 11. december, 19:00 (Ljubljana)
MRK LJUBLJANA : RK GORENJE VELENJE 26:37 (9:18)
RK GORENJE VELENJE: Verboten (1 obramba), Taletović (12 obramb), Haseljić, Tajnik (3), Pajt (12), Starc, Miklavčič (1), Drobež (4), Sokolič (2), Šiško (2), Grmšek (1), Jovičić (3), Mlivić (2), Predović (2), Kavčič (4), Ravnikar (1)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se