Show menu

Borbenih šestdeset minut na zadnji evropski tekmi v letu 2021

7. 12. 2021

Velenjske ose so v torek, 7. Decembra v Rdeči dvorani odigrale zadnjo evropsko tekmo v letu 2021. Po veliki borbi, ter srčni in željni igri so črno-rumeni morali premoč priznati švedskemu Sävehofu, ki je na koncu tekme slavil z rezultatom 35:31.


Velenjčani so v 6. Krogu Lige Evropa v domači Rdeči dvorani gostili švedski Sävehof, ki se je pred tekmo z Gorenjem Velenjem, nahajal na tretjem mestu lestvice skupine C. Zadnjo evropsko tekmo so varovanci Zorana Jovičić odigrali brez poškodovanih Aljaža Panjtarja, Marica Verdinka in kapetana Davida Miklavčiča.


Švedi so z zadetkom odprli prvi polčas in prvič na tekmi povedli. Za Velenjčane je prvi zadetek dosegel Kenan Pajt, ki je v 2. Minuti tekme rezultat izenačil na 1:1. Za prvo vodstvo črno-rumenih je minuto kasneje poskrbel Tilen Sokolič. Največjo prednost v prvem polčasu so gostje dosegli v 10. minuti, ko so povedli s štirimi zadetki (4:8). Ose se niso predale, v zaključku prvega polčasa so prikazali srčno igro in se po koncu prvega polčasa, z zadetkom Jerneja Drobeža, približali na zadetek zaostanka.


Na začetku drugega polčasa so gostje prednost povečali na dva zadetka. Timotej Grmšek je z zadetkom rezultat izenačil na 17:17. Kljub dobremu odporu velenjskih rokometašev so igralci Sävehofa v 41. minuti prednost povečali na tri zadetke in postavili rezultat 20:23. Deset minut pred koncem je Ibrahim Haseljić iz kontre zadel za zmanjšanje vodstva in ose so za gosti zaostale le za zadetek. V zadnjih petih minutah je bila Velenjska ekipa kaznovana štirikrat. Po izključitvi Domna Tajnika sta dvominutno kazen pridobila Tilen Sokolič in trener Zoran Jovičić. Slednji je tri minute pred koncem tekme s strani švicarskih sodnikov prejel rdeč karton.


Najboljši strelec pri črno-rumenih je bil z devetimi zadetki Kenan Pajt, z dvema zadetkoma manj mu je sledil Aleks Kavčič.


Nova tekma čaka varovance Zorana Jovičića v soboto, 11. Decembra ob 19.00 v Ljubljani, kjer se bodo pomerili z ekipo MRK Ljubljana. Zadnja tekma v letu 2021 bo na sporedu teden dni kasneje, 17. Decembra v Rdeči dvorani proti sosedom iz Slovenj Gradca.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝Za nami je težka tekma. Zaradi tega ritma, ki ga imamo v zadnjem mesecu zdesetkana, kljub temu vsi igralci, ki igrajo, dajejo od sebe svoj maksimum. Danes se je video, da energija ni bila na nivoju. Ampak mi gremo naprej. Celotno tekmo smo želeli predvsem strniti obrambo, kar pa nam ni uspelo. Čestitke ekipi Sävehofa za zmago in borbo.˝

Jernej Drobež, igralec Gorenja Velenja
˝Energija danes res ni bila prava, ampak celotno tekmo smo se borili in si izjemno želeli preobrata in zmage. Danes smo v obrami bili slabi, v napadu smo odigrali dobro in dosegali dobre zadetke. Čestitke Sävehofu za zmago. Mi moramo dvigniti glave in se fokusirati na naslednjo tekmo.˝

6. krog Lige Evropa, 7. december, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : IK SÄVEHOF 31:35 (15:16)
RK GORENJE VELENJE: Verboten (2 obrambI), Taletović (6 obramb), Haseljić (2), Tajnik (2), Pajt (9), Velić, Starc, Drobež (3), Sokolič (3), Šiško, Grmšek (2), Jovičić (3), Mlivić, Predović, Kavčič (7), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se