Show menu

Rokometni derbi upravičil naziv

4. 12. 2021

Rdeča dvorana je v soboto, 4. decembra, gostila derbi v pravem pomenu besede. Obe ekipi sta na igrišču pokazali borbeno in srčno igro. Po šestdesetih minutah so se z zadetkom s črte sedmih metrov veselili Celjani. Končni rezultat tekme je bil 29:30 v korist gostov. 


Velenjčani so v 11. krogu Lige NLB gostili večne rivale, ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Zaradi poškodb so na velenjski klopi manjkali trije pomembni člani ekipe, Matic Verdinek, Aljaž Panjtar in kapetan David Miklavčič. Velenjska ekipa, ki se je danes pomerila z edino še neporaženo ekipo domačega prvenstva, je tako v povprečju štela 22 let. 


Z zadetkom so tekmo odprli gostje iz Celja in povedli z 1:0. V 3. minuti je Tilen Sokolič rezultat izenačil na 1:1. Gostje so nato spet povedli, velenjske ose pa rezultat izenačile. Za prvo vodstvo črno-rumenih je samo tri minute kasneje poskrbel Tilen Sokolič (3:2). Aleks Kavčič je v 11. minuti s svojim prvim zadetkom povečal prednost Velenjčanov na dva. Dobro so se upirali gostje, ki so rezultat izenačili štiri minute kasneje. Ose so izkoristile dve zaporedni obrambi Emirja Taletovića in z nekaj lahkimi zadetki sedem minut pred koncem polčasa, zopet povedle za dva (13:11). Največjo prednost v prvem polčasu so varovanci Zorana Jovičića imeli v 26. minuti, ko je Domen Tajnik postavil rezultat 16:13. Celjani se niso predali, z zadetkom v zadnji sekundi prvega polčasa so rezultat izenačili. Ekipi sta na odmor odšli z izenačenim izidom. 


Domen Tajnik je bil strelec prvega zadetka v drugem polčasu in popeljal črno rumene do novega vodstva (17:16). Pivovarji so se nato približali domačinom, Kenan Pajt pa je v 36. minuti poskrbel za povišanje vodstva (19:17). V 39. minuti so gostje povedli za zadetek, a se Velenjčani niso predali. Srčna in borbena igra jih je šest minut kasneje popeljala do novega vodstva, ko je Ibrahim Haseljić zadel za 23:22. Celjani so v 50. minuti povedli za 3. Šest minut pred koncem tekme so se ose, z drugim zadetkom Eneja Jovičića izenačile s pivovarji. Gostje so minuto pred koncem povedli za zadetek. V stilu pravega derbija je petnajst sekund pred koncem rezultat izenačil Aleks Kavčič. Zmagovalca je z zadetkom s črte sedmih metrov določil celjski kapetan in dveh točk so se veselili Celjani. 


Najboljša strelca domače ekipe sta bila s šestimi zadetki Tilen Sokolič in Aleks Kavčič. Sledil jima je Domen Tajnik s petimi. 


Rokometaše Gorenja Velenja čaka naslednja tekma v torek, 7. decembra. Velenjske ose se bodo v 6. krogu Lige Evropa pomerili s švedskim Sävehofom. 


Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja
˝Današnja tekma je upravičila naziv derbija. Tekma se je igrala gol za gol, nobena ekipa se ni mogla odlepiti. Mislim, da smo se na to tekmo dobro pripravili, odigrali smo dobro obramo in zbrano v napadu. Iskreno ne vem, kaj je odločilo zmagovalca, verjetno malo več športne sreče. Glave moramo dvigniti, naslednja tekma nas čaka v torek proti Sävehofu. Mi se bomo dobro pripravili in upam, da se na koncu veselili zmage.˝


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja
˝Ta ekipa skozi celotno sezono daje svoj maksimum. Svojim fantom čestitam, s takšnim ritmom in takšno igro jim nimam kaj očitati. Iz tekme v tekmo ti fantje nabirajo izkušnje in igrajo vedno bolje. Za mene so danes oni zmagovalci.˝


11. krog Lige NLB, 4. december, 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:30 (16:16)
RK GORENJE VELENJE: Verboten, Taletović (9 obramb), Haseljić (3), Tajnik (5), Pajt (4), Velić, Starc, Drobež, Sokolič (6), Šiško, Grmšek (2), Jovičić (2), Mlivić, Predović (1), Kavčič(6), Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se