Show menu

Gorenje Velenje na povratni tekmi Lige Evropa moralo premoč priznati domačinom

30. 11. 2021

Velenjski rokometaši so v Našicah odigrali tekmo 5. kroga Lige Evropa proti domači ekipi RK Nexe. Zmage so se po šestdesetih minutah veselili domačini, ki so slavili z rezultatom 31: 23.


Po veliki točki v Franciji, so se varovanci Zorana Jovičić odpravili na gostovanje h Hrvaškim podprvakom, ekipi RK Nexe Našice. Zaradi zdravstvenih težav in poškodb so ose na pot morale brez Kenana Pajta, Tarika Mlivića, Aljaža Panjtarja in Matica Verdinka. 


Z zadetkom so tekmo odprli domačini. Tilen Sokolič je dosegel prvi gol za Velenjčane in izenačil na 1:1. V 6. minuti je s črte sedmih metrov je zadel Fahrudin Melić in prednost hrvatov povečal za 2 zadetka (4:2). Hrvaški podprvaki so v 9. minuti prednost povečali na 4 zadetke in postavili rezultat 6:2. Z zadetkom Eneja Slatineka Jovičića so se črno-rumeni v 15. minuti približali na gol zaostanka (6:5). Nexe je v 23. minuti povedlo za šest zadetkov in postavilo novo največjo prednost. Prvi svoj zadetek na tekmi je v 26. minuti dosegel Timotej Grmšek in postavil rezultat 13:8. S svojim tretjim zadetkom je Ibrahim Haseljić postavil rezultat prvega polčasa. Prvi polčas je z rezultatom 14:9 pripadel domačinom. 


Prvi evropski gol je v 32. minuti dosegel Peter Šiško in zmanjšal zaostanek Velenjčanov na štiri zadetke (14:10). S svojim šestim zadetkom je Ibrahim Haseljić v 37. minuti postavil rezultat 16:14. Domačini so sedem minut kasneje prednost povečali za pet zadetkov. Nezgrešljivi Tilen Sokolič je z zadetkom s črte sedmih metrov v 45. minuti zmanjšal zaostanek. Največjo prednost so rokometaši Našic postavili v 54. minuti, ko so povedli s sedmimi zadetki. Tri minute pred koncem tekme so hrvaški podprvaki povedli z devetimi goli. 


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil s šestimi zadetki Ibrahim Haseljić, sledil mu je Tilen Sokolič s petimi. Emir Taletović je na tekmi proti Našicam zbral 9 obramb. 


Zoran Jovičić, trener Gorenje Velenje
˝Veliko bolje je naša igra izgledala v Velenju, čeprav se mi zdi, da tudi danes nismo odigrali slabo. Na tekmo smo se dobro pripravljali, ampak tekme nismo odigrali dovolj kvalitetno, da bi se na koncu veselili zmage.˝


David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja
˝Pričakovali smo težko tekmo. Vidi se, da smo igralci utrujeni, tako mi kot oni. Ta utrujenost je pri nas prišla bolj do izraza, saj smo imeli velike težave z realizacijo. Na koncu je rezultat takšen kot je. Čestitke ekipi Našic za dobro tekmo in zmago. Mi pa gremo dalje, popraviti moramo realizacijo in menim, da bomo takrat uspešnejši.˝


Že to soboto čaka Velenjčane nova tekma, in sicer v Ligi NLB, ko bo na sporedu večni derbi. V Rdeči dvorani bodo črno-rumeni ob 20.00 uri gostili RK Celje Pivovarna Laško. Vstop na tekmo je možen ob upoštevanju PCT pogojev. 


Vstopnice za sobotni spektakel so na voljo na vseh prodajnih mestih sistema mojekarte.si (https://www.mojekarte.si/.../goren.../vstopnice-1144608.html) in na bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme.


5. krog Lige Evropa, 30. november, 20.45 (Našice, Hrvaška)
RK NEXE NAŠICE : RK GORENJE VELENJE 31:23 (14:9)
RK GORENJE VELENJE: Verboten, Taletović (9 obramb), Haseljić (6), Tajnik, Velić (1), Starc, Miklavčič (1), Drobež, Sokolič (5), Šiško (2), Grmšek (1), Slatinek Jovičić (2), Predović (2), Kavčič (3), Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se