Show menu

Delitev točk v Ormožu

30. 10. 2021

Velenjčani so na zadnji oktobrski tekmi gostovali pri ekipi RK Jeruzalem Ormož. Tekma 8. kroga Lige NLB se je po napetih šestdesetih minutah zaključila z neodločenim izidom 28:28. 


Varovance Zorana Jovičića je pred reprezentančnim premorom čakalo težko gostovanje v Ormožu. Ormožani so pred tekmo z Gorenjem Velenjem zasedali 9. mesto na lestvici lige NLB. 


Prvi zadetek na tekmi je dosegel Kenan Pajt in povedel ose do prvega vodstva z 1:0. V tretji minuti je Jernej Drobež zadel za vodstvo z dvema zadetkoma. Domačini so  v 5. minuti izenačili na 3:3, dve minuti kasneje pa povedli s 5:3. Matic Verdinek je v 8. minuti rezultat izenačil na 5:5. Obramba Aljaža Panjtarja in zadetek iz hitrega protinapada Matica Verdinka sta v 9. minuti ose pripeljala do ponovnega vodstva. V 13. minuti so domačini zopet povedli. Iz sedmih metrov je bil v 14. minuti uspešen Tilen Sokolič, ki je rezultat izenačil na 8:8. Ormožani so v 17. minuti povedli z dvema zadetkoma, vendar so jih črno-rumeni v 18. minuti ujeli in z zadetkom Timoteja Grmška rezultat izenačili. V 26. minuti so domačini vodili z rezultatom 14:12, z zadetkoma Domna Tajnika in Ibrahima Haseljića pa sta ose pripeljala do izenačenega rezultata. Minuto pred koncem prvega polčasa so Ormožani vodili za en zadetek, kar so uspeli zadržati do konca prvega polčasa. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 16:15 v korist domačih. 


Matic Verdinek je v prvem napadu drugega polčasa zadel za izenačenje. Emir Taletović je s svojo sedmo obrambo omogočil osam hiter protinapad. zadetek Matica Verdinka pa je črno-rumene v 39. minuti popeljal do vodstva z rezultatom 17:16. Domačini niso popuščali, Velenjčanom so se hitro približali in rezultat izenačili. Jernej Drobež je po dobri asistenci Domna Tajnika v 44. minuti povečal prednost os na dva zadetka. V 48. minuti so Ormožani rezultat obrnili v svojo korist in povedli z minimalno razliko. Po minuti odmora za goste so Velenjčani z zadetkom Matica Verdinka izenačili na 22:22. David Miklavčič je v 50. minuti Velenjčane popeljal do novega vodstva. Domačini so v 53. minuti izenačili, David Miklavčič pa je z zadetkom v 57. minuti postavil rezultat 25:27 v korist črno-rumenih. Minuto pred koncem tekme so Ormožani rezultat izenačili. Tekma v Ormožu se je zaključila z neodločenim rezultatom 28:28.  


Najboljša posameznika pri Gorenjčanih sta bila z osmimi zadetki Matic Verdinek in trinajstimi obrambami Emir Taletović. 


Sledi reprezentančni premor, ki bo trajal od 31. oktobra do 7. novembra. Velenjčani bodo naslednjo tekmo državnega prvenstva odigrali 11. novembra v domači Rdeči dvorani proti RD Slovan. 


Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja
˝Naj povem, da v svoji karijeri še nisem nikoli zmagal v zame res trdnjavi kot radi poimenujete dvorano Hardek. Za nas je izguba točke kot poraz, ampak roko na srce je delitev točk pravična. Čestitke Ormožanom.˝


08. krog LIGE NLB, 30. oktober, 19.30 (Ormož) 
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK GORENJE VELENJE 28:28 (17:16)
RK GORENJE VELENJE: Verboten, Panjtar (3 obrambe), Taletović (13 obramb), Haseljić (8), Tajnik (4), Pajt (2), Velić, Starc, Miklavčič (3), Drobež (3), Sokolič (1), Verdinek (8), Grmšek (3), Mlivić, Predovič (1), Kavčič (1)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se