Show menu

Nova zmaga Velenjčanov v Ligi NLB

23. 10. 2021
Velenjski rokometaši so v soboto, 23. oktobra odigrali tekmo 7. kroga Lige NLB proti ekipi iz Kopra. Zmage so se na koncu tekme veselili velenjski rokometaši z rezultatom 25:20 in vpisali novi dve točki v državnem prvenstvu. 

Z zadetkom so tekmo odprli gostje in povedli z 1:0. Domačini so hitro odgovorili in z zadetkom Domna Tajnika izenačili na 1:1. Koprčani so izkoristili razpoloženega vratarja in povedli z 4:1. Aleks Kavčič je v 14. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi in svoj 500. zadetek v dresu RK Gorenje Velenje. Odlična obramba Emirja Taletovića in zadetek Ibrahima Haseljića sta ose pripeljale do izenačenja. Dve minuti kasneje je Tilen Sokolič dosegel zadetek in črno-rumene popeljal v vodstvo. Razigrani domačini so na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti.
 
Prvi napad v drugem polčasu je pripadel gostom, ki pa so ga Velenjčani uspešno ustavili. Razpoloženi Kenan Pajt je v 36. minuti dosegel sedmi zadetek na tekmi in popeljal črno-rumene do šestih zadetkov prednosti. Matic Verdinek je v 41. minuti postavil rezultat 20:14. Gostje niso popustili, v 46. minuti so se približali na tri zadetke zaostanka. Tilen Sokolič je z zadetkom v 50. minuti prednost povečal na 5 zadetkov. Ibrahim Haseljić je v 53. minuti z zadetkom postavil rezultat 26:20. Zadnji zadetek na tekmi je za črno-rumene dosegel Tilen Sokolič in postavil končni rezultat 29:23.


Igralec tekme je z desetimi obrambami postal Emir Taletović.


Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja
˝Veseli smo še ene zmage v Rdeči dvorani. Tekmo nismo odigrali tako kot smo si želeli, naredili smo preveč napak v obrambi in napadu. Od dvajsete minute prvega polčasa naprej smo se zbrali in zaigrali in naredili razliko, ki smo jo nato držali do konca. Z današnjo tekmo nismo zadovoljni, saj se pozna naporen ritem, a kljub temu moramo na vsaki tekmi igrati maksimalno˝


Varovanci Zorana Jovičića v ponedeljek potujejo v Španijo, kjer jih čaka nova preizkušnja v Ligi Evropa. Tekmo proti BM Logroño La Rioja se bo odigrala v torek, 26. oktobra ob 20.45, neposredni prenos tekme bo na areni sport. 


7. krog Lige NLB, 23. oktober, 17.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 29:23 (16:12)
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (1 obramba), Taletović (10 obramb), Haseljić (6), Tajnik (2), Pajt (7), Velić, Starc, Miklavčič (1), Drobež, Sokolič (5), Verdinek (2), Šiško, Grmšek (1), Jovičić (1), Predović (1), Kavčič (3)


GALERIJA


Prijavi se na e-novice

Prijavi se