Show menu

Velenjčani po veliki borbi morali premoč priznati svetovnim klubskim prvakom

19. 10. 2021

Rokometaši Velenja so odigrali prvo evropsko tekmo v sezoni 2021/2022. V prvem krogu so v domači Rdeči dvorani gostili ekipo SC Magdeburg. Po odličnem prvem polčasu Gorenjčanov, se je tekma po šestdesetih minutah zaključila z rezultatom 27:31 v korist gostov.


Velenjčani so tekmo odprli z zadetkom Kenana Pajta in povedli z 1:0. Gostje so s hitrimi protinapadi v 4. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti. Aleks Kavčič je v 10. minuti prvega polčasa rezultat izenačil na 4:4, Tilen Sokolič pa je z zadetkom s sedmih metrov v isti minuti ose popeljal do minimalnega vodstva. Odličen je bil Aljaž Panjtar, ki je poleg vrhunskih predstav v vratih, v 25. minuti dosegel zadetek in svojo ekipo popeljal do treh zadetkov prednosti. Gostje so ob koncu prvega polčasa izkoristili napake domačinov in se s hitrimi zadetki približali le na gol zaostanka. Ekipi sta se tako na odmor odpravili z rezultatom 14:13.


Timotej Grmšek je z zadetkom v 31. minuti Velenjčane povedel do vodstva z dvema zadetkoma. Gostje so v nadaljevanju dosegli šest zaporednih zadetkov in povedli z rezultatom 16:19.Kenan Pajt je z zadetkom s sedmih metrov v 43. minuti postavil rezultat 18:22. Domačini so se Nemcem dobro upirali, a kljub temu je njihova izkušenost in kvaliteta prevladala. Svetovni klubski prvaki so na tekmi prvega kroga Lige Evropa slavili z rezultatom 31:27.


Najboljši strelec domače ekipe je bil z osmimi zadetki Matic Verdinek. Odličen je bil v vratih tudi Aljaž Panjtar z desetimi obrambami.


Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝̋V prvem polčasu smo igrali dobro, žal pa je na koncu prevladala kakovost nasprotnikov. Menim, da je na koncu zmagala ekipa, ki ima več izkušenj in večjo širino. Čestitke nasprotnikom za zmago.˝


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja
˝Pred to tekmo smo rekli, da se bomo borili in pustili srca na igrišču ne glede na to kdo nam stoji nasproti, mislim, da smo to tudi dokazali. Magdeburg je zelo kakovostna ekipa, ki je na koncu igro suvereno zaključila v svojo korist. Mi bomo iskali priložnost na drugih tekmah. Prikazali smo dobro igro, a kljub temu jo želimo izboljšati, popraviti napake in v nadaljevanju na tekmah osvajati točke.˝


1.krog EHF Lige Evropa, 19. oktober, 18.45 (Velenje)
RK GORENJE VELENNJE : SC MAGDEBURG 27:31 (14:13)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (10 obramb), Taletović (1 obramba), Haseljić (3), Tajnik (3), Pajt (3), Starc (0), Miklavčič (1), Drobež, Sokolič (3), Verdinek (8), Šiško, Grmšek (2), Jovičić, Mlivić, Predović, Kavčič (4)


GALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se