Show menu

Velenjčani do novih točk v državnem prvenstvu

16. 10. 2021

Za rokometaši Gorenja Velenja je tekma 6. kroga Lige NLB, kjer so visoko slavili proti ekipi RD Herz Šmartno. Rezultat po 60. minutah je bil 19:35 v korist Velenjčanov. Že v torek jih čaka nova preizkušnja in prva evropska tekma te sezone.


Velenjčani so se na gostovanje odpravili z jasnim ciljem, novi dve točki v državnem prvenstvu. Tekmo so odprli z dvema zaporednima zadetkoma Matica Verdinka in že v 1. minuti povedli z 2:0. Odlično so nadaljevali in v 13. minuti z zadetkom Jerneja Drobeža povedli s štirimi zadetki prednosti. Novo najvišje vodstvo os je v 18. minuti postavil Ibrahim Haseljić, ki je z zadetkom prednost povečal na pet zadetkov. Z novim zadetkom Ibrahima Haseljića so črno-rumeni v 29. minuti povedli z desetimi goli prednosti. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 9:18.


Tudi v drugi polčas so varovanci Zorana Jovičiča odprli zbrano in borbeno. Z zadetkom Aleksa Kavčiča so gostje v 34. minuti povedli z dvanajstimi zadetki prednosti. Črno-rumeni so ohranjali visoko prednost skozi celotno tekmo, v 47. minuti je Peter Šiško postavil rezultat 15:28. Zadnji zadetek na tekmi je dosegel Kenan Pajt in postavil končni rezultat 19:35.


Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Ibrahim Haseljić, sledil mu je Kenan Pajt s sedmimi. Za igralca tekme je bil izbran Ibrahim Haseljić.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja
˝
Dominirali smo od prve do zadnje minute. Dobro smo odigrali, zavzeto, prikazali tekočo, dinamično igro in tu je zaslužena zmaga.˝


Velenjčani bodo v torek odprli evropsko sezono, in sicer s tekmo prvega kroga Lige Evropa, ko se bodo v Rdeči dvorani pomerili z ekipo SC Magdeburga. Tekma med Gorenjem Velenjem in nemškim Magdeburgom se bo odigrala v torek, 19. oktobra ob 18.45 v Rdeči dvorani. Vstopnico lahko predprodaji kupite na: Vstopnice za GORENJE VELENJE : MAGDEBURG, 19.10.2021 ob 18:45 (mojekarte.si)


6. krog Lige NLB, 16. oktober, 19.00 (Šmartno pri Litiji)
RD HERZ ŠMARTNO : RK GORENJE VELENJE 19:35 (9:18)
RK GORENJE VELENJE:
Panjtar (5 obramb), Taletović (5 obramb), Haseljić (8), Tajnik, Pajt (7), Starc, Miklavčič (1), Drobež (1), Sokolič (4), Verdinek (5), Šiško (1), Grmšek (2), Jovičić (1), Mlivić (1), Predović, Kavčič (4)


GALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se