Show menu

Velenjčani z izjemno predstavo visoko slavili proti Mariborčanom

8. 10. 2021

Rokometaši Gorenja Velenja so v 5. krogu lige NLB v Rdeči dvorani gostili ekipo RK Maribor Branik. Borbena tekma se je na koncu končala v korist črno-rumenih, ki so slavili z rezultatom 38:22.


Z zadetkom je tekmo odprla gostujoča ekipa. Rokometaši Gorenja so na napad hitro odgovorili in z zadetkom Matica Verdinka rezultat izenačili. V 6. minuti so domačini z zadetkom Kenana Pajta povedli za en zadetek. OdličniVerdinek je v 12. minuti vodstvo povišal na plus dva. Peter Šiško je z zadetkom v 19. minuti postavil rezultat 15 : 8 v korist črno-rumenih. Varovanci Zorana Jovičića so še naprej višali vodstvo in na odmor odšli z desetimi goli prednosti.


Tudi v drugem polčasu ose niso popuščale. Med vratnicami je razpoloženega Panjtarja zamenjal Emir Taletović in nadaljeval serijo obramb iz prvega polčasa. Novo najvišje vodstvo je v 34. minuti postavil Tilen Sokolič, ki je z zadetkom s sedmih metrov prednost povečal na plus enajst. Deset zadetkov Matica Verdinka, devetnajst obramb obeh vratarjev, borbena in hitra igra so Velenjčane pripeljale do zmage z rezultatom 38:22.


Najboljši strelec tekme je bil Matic Verdinek, ki si je prislužil tudi naziv igralca tekme. Matic Verdinek je na današnji tekmi dosegel svoj 700. zadetek v dresu RK Gorenja Velenja.


Matic Verdinek, igralec Gorenja Velenja 
˝Na začetku tekma ni izgledala lahka, ko pa smo začeli igrati našo igro in sta nam stekla napad ter obramba smo se odlepili in na koncu visoko slavili. Ampak to je samo ena tekma, pred nami je še veliko takšnih tekem in želim si da vse odigramo na takšnem nivoju.˝


5. krog Lige NLB, 8. september, 18.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RK MARIBOR BRANIK 38:22 (21:11)
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletović (11 obramb), Haseljić (5), Tajnik (1), Pajt (4), Velić (1), Starc, Miklavčič, Drobež, Sokolič (5), Verdinek (10), Šiško (4), Grmšek (2), Predović (3), Kavčič (3)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se