Show menu

Novi dve točki za Gorenje Velenje

2. 10. 2021

Rokometši Gorenja Velenja so v 4. Krogu Lige NLB gostovali pri ekipi RK Sviš Ivančna Gorica. Po zaostanku v prvem polčasu, so črno-rumeni na koncu tekme slavili z rezultatom 21:28.


Prvi zadetek na tekmi 4. Kroga Lige NLB so dosegli domačini in povedli z rezultatom 1:0. Prvi gol za ose je v 10. Minuti dsegel Kenan Pajt. Domačini so vodili vse do 25. minute, ko so črno-rumeni z zadetkom Petra Šiškota izenačili na 10:10. Z zadetkom Ibrahima Haseljiča so Velenjčani prišli do prvega vodstva na tekmi. Na odmor so varovanci Zorana Jovičića odšli z zadetkom zaostanka.


Z zadetkom so domačini odprli tudi drugi polčas. Dva zaporedna zadetka Matica Verdinka sta pripeljala črno-rumene do izenačenja na 13:13. Aleks Kavčič je nato v 35. minuti dosegel zadetek in popeljal ekipo do minimalnega vodstva. Dobre predstave na golu Emirja Taletovićain nekaj hitrih zadetkov so ose v 50. Minuti popeljale do vodstva z rezultatom 18:22. Končni rezultat 21:28 je v zadnji minuti postavil Ibrahim Haseljić.


Najboljši posameznik pri Gorenjčanih je bil Emir Taletović, ki je v 30. minutah zbral 13 obramb. Najboljši strelec pri gostih je s šestimi zadetki bil Ibrahim Haseljić.


Gorenjčani bodo v 5. Krogu Lige NLB v domači Rdeči dvorani gostili ekipo RK Maribor Branik.


Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zavedali smo, se kam prihajamo in vedeli smo, da če ne bomo maksimalni, bomo imeli težave na tekmi. Tako se je tudi začelo, mi smo do prvega zadetka prišli v osmi minuti, medtem ko so tekmeci zadetke dosegali po tekočem traku. Vse jim je šlo, nam pa nič. Mučili smo se skozi celotno tekmo, da smo prišli do tega rezultata. Sedem golov razlike ni realnih. Ekipa SVIŠ Ivančne Gorice je na koncu malo padla, mi smo dvignili naš ritem igre, zadevali smo, kljub nekaterim napakam, ki se nam ponavljajo. Veseli smo, da smo izvlekli celo kožo in čestitke rokometašem SVIŠ Ivančne Gorice za dobro prikazano igro."


4. krog Lige NLB, 2. oktober, 19.00 (Dvorana OŠ Stična)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK GORENJE VELENJE 21:28 (12:11)
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (6 obramb), Taletović (13 obramb), Haseljić (6), Tajnik (2), Velić, Pajt (3), Starc, Miklavčič (3), Drobež (1), Sokolič (3), Verdinek (3), Šiško (3), Grmšek (1), Predović, Kavčič (3), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se