Show menu

Gorenje Velenje v skupini C Lige Evropa

30. 9. 2021

Danes je bil na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju, opravljen žreb skupinskega dela Lige Evropa. Rokometaši Gorenja Velenja bodo igrali v skupini C v kateri se poleg njih nahajajo ekipe SC Magdeburg, IK Sävehof, PAUC Handball, BM Logrono La Rioja in Nexe Našice.


Rokometaši Gorenja Velenja so se z naslovom državnih prvakov neposredno uvrstili v skupinski del drugega najelitnejšega rokometnega tekmovanja. Na sedežu evropske rokometne zveze na Dunaju so danes opravili žreb skupin drugega najelitnejšega evropskega rokometnega tekmovanja. Črno-rumeni bodo igrali v skupini C, poleg njih pa se v tej skupini nahajajo tudi ekipe SC Magdeburg (Nemčija), IK Sävehof (Švedska), PAUC Handball (Francija), BM Logrono La Rioja (Španija) in Nexe Našice (Hrvaška).


Prva tekma Lige Evropa se bo odigrala 19. oktobra, ko bodo ose v Rdeči dvorani gostile aktualne prvake Lige Evropa SC Magdeburg. 


Janez Gams, direktor Gorenja Velenja
˝Zanimiva in atraktivna skupina. Vedeli smo, da lahkih nasprotnikov v skupinskem delu EHF European League ne bo. Veselim se, da bomo v Velenju znova pozdravili Marka Bazjaka, Branka Tamšeta in Miho Kavčiča. Kot rečeno že pred sezono. Tekmovanje v skupinskem delu EHF EL je za našo ekipo v prvi vrsti nagrada za dosežene rezultate v pretekli sezoni. Poleg tega pa možnost dodatnega napredka in razvoja, ki bi ga radi unovčili v prihodnosti. Kljub temu pa verjamem, da se lahko enakovredno kosamo z večino ekip iz naše skupine. V tekmovanju bomo ponosno zastopali barve Slovenije, generalnega pokrovitelja Gorenje in mesta Velenje. Kam nas to pripelje pa bomo videli spomladi.˝


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja 
˝
Zadovoljni smo, da igramo v tako elitnem tekmovanju. Z dobro igro v lanski sezoni smo si to prigarali. Menim, da smo največji ˝outseider˝ v celotnem tekmovanju. Igranje v Ligi Evropa bomo maksimalno izkoristili, saj bo s tem ekipa nabirala izkušnje. Verjamem, da če bomo ostali vsi zdravi, nobeni ekipi ne bo lahko v Velenju.˝ 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se