Show menu

Odlična predstava Verdinka premalo za zmago

18. 9. 2021

Rokometaši Gorenja Velenja se iz Škofje Loke vračajo brez točk. Domačini so na koncu tekme slavili z rezultatom 28:26. S štirinajstimi zadetki je najboljši strelec tekme bil Matic Verdinek.


Prvi polčas so odprli domačini in povedli z rezultatom 1:0. Velenjčani so v naslednjem napadu z zadetkom Aleksa Kavčiča izenačili na 1:1. Z zadetkomMatica Verdinka v 10. Minuti so varovanci Zorana Jovičiča prvič povedli, in sicer z rezultatom 3:4. Domačini so na igrišču prikazali borbeno igro in v 15. Minuti povedli s tremi zadetki prednosti. Ose niso popuščale, v 20. Minuti je David Miklavčič rezultat izenačil na 8:8. Z zadetkom domačinov v zadnji sekundi so rokometaši Velenja na odmor odšli z dvema zadetkoma zaostanka.


Drugi polčas so odprli Velenjčani z zadetkom Ibrahima Haseljića. Škofjeločani so v 45. minuti povedli s štirimi zadetki. Tekma se je nadaljevala v korist domačinov. Ose pa so na koncu tekme uspele rezultat zmanjšati na 28:26.


Najboljši posameznik v ekipi Gorenje Velenja je bil Matic Verdinek s 14 zadetki.


Črno-rumeni bodo v naslednjem krogu v Rdeči dvorani gostili ekipo iz Dobove.


Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja
"Urbanscape Loka je večji del tekme vodila in po mojem mnenju zasluženo zmagala. Nadigrali so nas večinoma v vseh segmentih igre. Nismo razvili tega, kar smo se dogovorili na treningu in pred  obračunom. Vemo, da Škofjeločani igrajo hiter rokomet in žoga v njihovi igri kroži tekoče. Enostavno nismo bili na pravi ravni na obeh uvodnih tekmah in za nami sta že dva poraza. Moramo se pobrati in izboljšati našo igro. Gostitelji so zasluženo zmagali, za kar jim čestitam."


2. krog LIGE NLB, 18. September, 18.00 (Športna dvorana Poden)
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 28:26 (14:12 )
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (2 obrambi), Taletović (5 obramb), Haseljić (6), Tajnik, Pajt, Starc, Miklavčič (2), Drobež (1), Sokolič (1), Verdinek (14), Šiško, Grmšek, Mlivić, Predović, Kavčič (2), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se