Show menu

Gorenjčani tretji na turnirju v Magdeburgu

22. 8. 2021

Rokometaši Gorenja Velenja so se ta vikend udeležili Hummel cup-a v nemškem Magdeburgu. Po sobotnem porazu od domače ekipe, so se na nedeljski tekmi veselili zmage nad danskim TTH Holstebro in končnega tretjega mesta.


Tekma za tretje mesto se je začela z zadetkom Aleksa Kavčiča in prvim vodstvom za ose. Po dobri obrambi Emirja Taletovića in tretjim zaporednim zadetkom Matica Verdinka so velenjčani povedli z rezultatom 5:3. Aleks Kavčič je v 11. minuti vodstvo povečal na tri zadetke prednosti.


Danci se niso predali, v 13. Minuti so izenačili in v 14. minuti prvič na tekmi povedli. Tilen Sokolič je z dvema zaporednima zadetkoma ose zopet popeljal v vodstvo. Ekipi sta  na odmor odšli z neodločenim izidom.


Drugi polčas so bolje odprli danski rokometaši, ki so v 33 minuti povedli z rezultatom 16:18. Timotej Grmšek je v 36. Minuti zadel za izenačenje. Iz črte sedmih metrov je bil uspešen Tilen Sokolič in zopet povedel ose v vodstvo. Ekipa TTH Holstebro je v 52. minuti izenačila na 27:27. Z desetim zadetkom je Tilen Sokolič v 54. Minuti postavil rezultat 29:27.


V 58. Minuti so danci izenačili. Tilen Sokolič je v 59. Minuti s svojim enajstim zadetkom popeljal ose do minimalneg vodstva. V obrambi je nato dobro posredoval Matic Verdinek, Aleks Kavčič pa je postavil končni rezultat tekme 33:31.


Najboljši posameznik črno-rumenih je bil Tilen Sokolič z enajstimi zadetki, sledil mu je Aleks Kavčič s sedmimi.


Tekma za 3. Mesto Hummel cup, 22. Avgust, 12.30 (GETEC arena)
RK GORENJE VELENJE : TTH HOLSTEBRO 33:31 (16:16)
RK GORENJE:
Panjtar (4 obrambe), Taletović (8 obramb), Tajnik (2), Pajt (3), Velić (1), Starc, Miklavčič, Drobež (2), Sokolič (11), Verdinek (3), Šiško (2), Grmšek (2), Kavčič (7), Ravnikar

Prijavi se na e-novice

Prijavi se