Show menu

Črno-rumeni nudili dober odpor aktualnim prvakom Lige Evropa

22. 8. 2021

Velenjčani so s polfinalno tekmo proti SC Magdeburg otvorili letošnji Hummel Cup. Po borbenih šestdesetih minutah, so morali premoč priznati aktualnim prvakom Lige Evropa. Končni rezultat tekme je bil 33:23 v korist domačinov. Ose se bodo na tekmi za tretje mesto borile proti danski ekipi TTH Holstebro. 


Tekmo so bolje odprli domačini, ki so v 9. minuti povedli s 3:0. Prvi zadetek za ose je v 10. minuti prispeval Aleks Kavčič. Ose niso popuščale, z dobro obrambo Aljaža Panjtarja in hitro kontro Kenana Pajta, so črno-rumeni zmanjšali zaostanek za en zadetek. V 17. minuti je Domen Tajnik izenačil rezultat na 6:6. Po dobrem prvem polčasu so ose na odmor odšle z dvema zadetkoma zaostanka.Z zadetkom je SC Magdeburg odprl drugi polčas. S črte sedmih metrov je bil v 34. minuti natančen Tilen Sokolič. V 45. minuti so domačini povedli za sedem zadetkov. Črno-rumeni so se tudi v drugem polčasu dobro borili, a so izkušnje aktualnih prvakov Lige Evropa na koncu tekme prevladale. SC Magdeburg si je z zmago, z rezultatom 33:23, zagotovil finale letošnjega Hummel cup-a.


Velenjčane danes čaka tekma za tretje mesto proti ekipi TTH Holstebro, ki je na polfinalni tekmi klonila proti HC Vardar 1961. Tekma za tretje mesto se bo odigrala ob 12.30 uri. Neposredni prenos tekme bo moč spremljati na uradnem YouTube kanalu domače ekipe SC Magdeburg.


Polfinalna tekma Hummel cup, 21. avgust, 19.00 (GETEC Arena)
SC MAGDEBURG : RK GORENJE VELENJE 33:23 (15:13)
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (9 obramb), Taletović (8 obramb), Tajnik (2), Pajt (2), Velić (2), Starc, Miklavčič, Drobež (3), Sokolić (2), Verdinek (6), Šiško (1), Grmšek, Kavčič (4), Ravnikar (1)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se