Show menu

V sredo na zahtevno gostovanje v Maribor

18. 5. 2021

Rokometaši velenjskega Gorenja nadaljujejo v peklenskem ritmu tekem. Po zmagi v Kopru, jih že v sredo čaka zahtevno gostovanje v Mariboru.

 

Velenjčani so v nedeljo slavili zmago v koprski Bonifiki. Domačine so premagali z 31:29. Ekipa iz Šaleške doline se na lestvici Lige NLB nahaja na tretjem mestu.  Za Trimom Trebnjim zaostaja za dve točki, za Celjani eno, a je odigrala dve tekmi manj od obeh vodilnih ekip.  Velenjčani se bodo z Mariborčani do konca prvenstva soočili dvakrat. Prva tekma jih čaka v sredo v Mariboru, druga in zadnja tekma v sezoni 2020/ 2021 pa je na sporedu 29. maja v Velenju. 


RK Maribor Branik se na lestvici Lige NLB nahaja na devetem mestu. V soboto so v Novem mestu slavili zmago proti MRK Krka. Najboljši strelec pri Mariborčanih je Tadej Sok, ki je na devetnajstih tekmah dosegel 123 golov. 


Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja: 

"Tempo je res zahteven, ni veliko časa za regeneracijo in taktično pripravo. Poizkušali se bomo čim bolje pripraviti v kratkem času, ki nam je na voljo. V Mariboru pričakujemo težko tekmo, nič nam ne bo podarjenega. So neugodna ekipa, ki igra hiter rokomet in dosega veliko lahkih golov. Lani smo tam izgubili, tako da moramo iti res na glavo in se boriti od prve do zadnje minute, če želimo na koncu ugoden rezultat!”

 

13. krog Lige NLB, 19. maj 19:30, Dvorana Tabor

RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE


Prijavi se na e-novice

Prijavi se