Show menu

Gorenje Velenje z zmago iz Kopra

16. 5. 2021
Velenjčani so iz Kopra, po izjemno napetem boju, domov odnesli novi dve točki. V koprski Bonifiki so bili od domačinov boljši z 31:29. Ekipa iz Šaleške doline se na lestvici Lige NLB nahaja na 3. mestu.  Za Trimom Trebnjim zaostaja za dve točki, za Celjani eno, a je odigrala dve tekmi manj od obeh vodilnih ekip. 


Tekmo so povedli domačini z 1:0 v 1. minuti. V naslednjih minutah sta ekipi igrali povsem izenačeno, Velenjčani pa so se v 15. minuti s strelom Tilna Sokoliča odlepili na +3 (8:5). Domačini so v 19. minuti ponovno poskrbeli za izenačenje (9:9), a je Sokolič s tremi zaporednimi zadetki črno-rumene v 27. minuti popeljal na tri gole prednosti (14:11). Na glavni odmor so črno-rumeni odšli s prednostjo treh golov (15:12). 

V drugi polčas so gostje vstopili izjemno udarno. V 39. minuti so bili Velenjčani v prednosti že za +6 (22:16), ko je mražo nasprotnikov zatresel Enej Slatinek Jovičič. Velenjčani so prednost šestih golov držali vse do 50. minute, v nadaljevanju pa so svoje vrste strinili domačini.  V 57. minuti so se Koprčani velenjskim osam bljižljižali na dva zadetka zaostanka (28:30), v 59. minuti pa celo na zadetek zaostanka (29:30). Velenjčani so zmago (31:29) potrdili v zadnjih sekundah, ko je s sedmih metrov zadel Domen Tajnik

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Tilen Sokolič z osmimi zadetki.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Koprčani nas niso presenetili, mi smo zapravili dve čisti priložnosti, oni so zadeli svoje, na kar je takoj postalo vroče. Če v Kopru nekaj minut pred koncem razlika znaša dva gola, je vedno vroče. Srečno smo zdržali do konca. Tudi oni so na koncu zapravili strel na prazen gol in sedemmetrovko. Zmaga je torej zasluženo naša."

Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja:
“Pričakovali smo takšno tekmo. Vedeli smo, da bo napeta do zadnjega žvižga. Vmes smo sicer imeli že šest zadetkov prednosti, a smo RK Koper z nekaj napakami spet spustili v igro. Ko so videli priložnost, so jo seveda poskusili izkoristiti, a na srečo smo danes zdržali do konca in v sredo igramo naprej.”

24. krog Lige NLB, 16. maj, 17:30 (Arena Bonifika):
 RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 29:31 (12:15)
Gorenje Velenje: Panjtar (12 obramb), Taletović (1 obramba), Sokolič 8, Verdinek 5, Slatinek Jovičić 4,  Tajnik 4, Grmšek 3, Haseljić 3 , Pajt 2, Miklavčič 1, M. Kavčič 1, Starc, Drobež, Komar, Ravnikar, Velić

FOTO: FPA Tomaž Primožič
FOTO: FPA Tomaž Primožič

Prijavi se na e-novice

Prijavi se