Show menu

V nedeljo na zahtevno gostovanje v Koper

14. 5. 2021

Po visoki zmagi v domači dvorani se ekipa iz Velenja tokrat odpravlja na zahtevno gostovanje. V nedeljo se bodo v koprski Bonfiki pomerili s Koprčani. Prenos tekme bo mogoče spremljati na TV Slovenija 2, s pričetkom ob 17:30.


Varovanci Zorana Jovičića so v sredo ugnali tekmeca iz Celja s kar 30:22 in naredili velik korak v boju za naslov državnega prvaka.  A Velenjčani se zavedajo, da je pot do konca še trnava. Prvi izziv bo tekma proti RD Koper.

 

Moštvi Gorenja Velenja in Kopra sta se v tej sezoni že srečali. V 11. krogu Lige NLB so bili boljši Velenjčani, ki so tekmo dobili z 31:27. 

 

Koprčani, ki se na lestvici Lige NLb trenutno nahajajo na četrtem mestu so odigrali dve tekmi več od Velenjčanov. V soboto so zabeležili zmago proti Dobovi, pred tem pa v letošnji sezoni nanizali trinajst zmag in devet porazov.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 
“Zelo težko tekmo pričakujemo v Kopru. Zavedamo se, da nam bo nasproti stala dobra ekipa. Vedno ponavljam - gremo iz tekme v tekmo. Na Koper se dobro pripravljamo in vsekakor bomo v nedeljo dali svoj maksimum.”

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:

"Derbi s Celjem je že za nami, praktično pozabljen. Glave smo morali hitro resetirati, kajti časa ni na pretek. Zavedamo se kakšna priložnost se nam ponuja in vsak bo dal svoj maksimum, da končamo sezono po naših željah. V Kopru pričakujemo zelo naporno tekmo z visokim tempom, zato bo potrebna še večja zbranost in motivacija, kot na prejšnji tekmi. Koper je mlada in hitra ekipa, tako da se bomo morali ekstremno dobro vračati, če bomo hoteli odnesti celo kožo. Taktično ne bomo dosti spreminjali, recept za zmago je trda obramba in čim več lahkih golov. Verjamem v svoje fante in gremo v Koper po zmago."

 

Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja:

"V Kopru nas zagotovo čaka težja tekma kot doma proti Celju. Zavedamo se, da gre za ekipo , ki igra hiter rokomet in ki hitro zaključuje svoje napade. Vsekakor se bo treba dobro vračati, v napadu pa ne zgubljati žog Tempo bo v teh štirinajstih dneh naporen, na nas pa je, da se na vsako tekmo čim bolje pripravimo. V Kopru pričakujem eno dobro napeto tekmo kjer bomo naredili vse, da dve točki prinesemo v Velenje."


24. krog Lige NLB, 16. maj, 17:30 (Arena Bonifika):

 RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se