Show menu

Urban Starc ostaja v osjem gnezdu vsaj do leta 2022

14. 5. 2021

V RK Gorenje Velenje uspešno nadaljujejo z ohranjanjem jedra članske ekipe. V velenjskih vrstah ostaja tudi Urban Starc, perspektivni 20-letni rokometaš, ki se najbolje znajde na poziciji krožnega napadalca. Črno- rumeni so s Starcem sklenili pogodbo do konca naslednje sezone (2021/2022). 


Urban Starc se je Velenjčanom pridružil v sezoni 2016/ 2017 kot član kadetske ekipe. Mladi rokometaš je strast do rokometa razvil že pri rosnih sedmih letih, ko je osnove rokometa osvajal na rokometnem krožku v domačem Trbovlju, kasneje pa postal član RD Rudar Trbovlje. Pohvali se lahko z nastopi v reprezentancah mlajših selekcij, največji uspeh pa je s kadetsko reprezentanco zabeležil leta 2019 z osvojitvijo močnega mednarodnega turnirja v Bugojnem. Za člansko ekipo Gorenja Velenja je prvič zaigral lansko sezono. Urban je v črno-rumenem dresu pokazal napredek in dokazal, da je kvaliteten in talentiran rokometaš.


S podaljšanjem sodelovanja je velenjski klub naredil še dodaten korak v smeri začrtane strategije in izgradnji kvalitetne ekipe. Vodstvo kluba sedaj nadaljuje s pogovori tudi z ostalimi igralci, ki predstavljajo pomembne člene ekipe za prihodnje sezone.


Urban Starc, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z RK Gorenje Velenje. V klubu sem že zelo dolgo in se počutim že zelo domače. V ekipi se zelo dobro razumemo in lepo so me sprejeli, kar je najbolj pomembno. Veselim se nadaljnjih izzivov z ekipo.”


Prijavi se na e-novice

Prijavi se