Show menu

Sreda prinaša večni derbi med Velenjčani in Celjani

10. 5. 2021
Sreda prinaša rokometni derbi med Gorenjem Velenjem  in Celjem Pivovarno Laško. Prenos tekme bo mogoče spremljati na TV Slovenija 2, s pričetkom ob 19:55.


Moštvi se bosta po zmagi Velenjčanov v celjskem Zlatorogu znova pomerili. Mlada ekipa črno-rumenih se je v preteklih tednih posvetila evropskim tekmam, kjer so končali med najboljšimi štirimi ekipami. Ose bi se morale v petek pomeriti proti RK Maribor Branik, a je bila tekma odpovedana. 

Celjska ekipa pa se je v končnici prvenstva soočila s tremi porazi. Po porazih proti velenjskemu Gorenju in Kopru je praznih rok ostala tudi v Novem mestu proti trebanjskemu Trimu. Slednji so se po zmagi zavihteli na drugo mesto in imajo le točko zaostanka za Celjem Pivovarno Laško. Na tretjem mestu je velenjska zasedba, njen zaostanek za celjsko zasedbo znaša tri točke, a ima Gorenje Velenje kar dve tekmi manj od branilca naslova iz Celja.Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

“V sredo nas ponovno čaka velik derbi. Zavedamo se kako pomembna je ta tekma in da bo zagotovo napetost do zadnje minute. RK Celje Pivovarna Laško je velik favorit, na nas pa je, da s požrtvovalno igro, željo in voljo pokažemo kaj zmoremo in damo vse od sebe. Tako bomo vsi zadovoljni.”


David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

“Te tekme nikakor ne primerjamo s prejšnjo. Gre za novo tekmo, kjer je na kocki veliko več - predvsem za njih in pa seveda tudi za nas. Spet se bo potrebno 60 minut maksimalno boriti, če želimo konkurirati Celjanom. Še vedno so oni favoriti, ampak kot sem že velikokrat rekel - vsak športnik hoče vsako tekmo zmagati. Kljub temu, da so Celjani na papirju boljši, bomo dali vse od sebe in upamo, da osvojimo dve točki. Tudi v primeru zmage, to še ne pomeni dosti. Čaka nas peklenski maj. To je samo začetek.”


23. krog Lige NLB, 12. maj, 20:00 (Rdeča dvorana):

 GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 

Prijavi se na e-novice

Prijavi se