Show menu

Velenjske ose boljše od trebanjskih levov

6. 3. 2021
V soboto so velenjske ose po napetem dvoboju s trebanjskimi levi slavile zmago s 30:27. Po odlični končnici tekme so si priigrali dve točki in se na lestvici Lige NLB zasidrali na drugem mestu. 

V taboru črno - rumenih so se v zadnjih mesecih vrstile poškodbe. Trener Zoran Jovičič do zadnjega trenutka ni vedel ali bo lahko računal na nekatere ključne igralce. Miha Kavčič je bil po poškodbi glave, ki se je pripetila na treningu, odsoten šest tednov, danes pa je poskrbel za odličen povratek in ekipi priigral sedem golov. Enako število zadetkov je prispeval tudi Aleks Kavčič, ki si je na tekmi z Urbanscape Loko poškodoval ramo. Na parket se je po premoru zaradi težav z ramo vrnil tudi Branko Predović. Trener črno - rumenih pa ni mogel računati na Timoteja Grmška, ki okreva po poškodbi gležnja.


Velenjčani so v tekmo vstopili motivirano, želja po zmagi pa je odražala dobro igro. Za prvi zadetek črno - rumenih je v 2. minuti poskrbel Ibrahim Haseljić (1:0). Ose so v prvem polčasu držale tempo, a so jim trebanjski levi ves čas dihali za ovratnik. Domačini so se v 20. minuti uspeli odlepiti na +3 (9:6) po uspešnem zadetku Tilna Sokoliča, a so gostje v 27. minuti rezultat poravnali na 11:11. V 28. minuti je strel gostov odlično ubranil velenjski vratar Aljaž Panjtar, na drugi strani pa je bil uspešen Matic Verdinek za 13:11. V 29. minuti so bili uspešni še gostje, ose pa so na glavni odmor odšle z zadetkom prednosti (13:12). 


Drugi polčas se je pričel z izenačenjem na 13:13. Črno - rumeni so v nadaljevanju pohodili plin in v 44. minuti povedli s +5 (22:17). Kljub dobremu odporu Trebanjcev so se Velenjčani izkazali v obrambi in napadu. Končnica je bila na strani domačinov, ki so na koncu slavili zmago s 30:27. 


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja: 

“Do včeraj sem si želel, da bi lahko prestavili današnjo tekmo. Do zadnjega trenutka nismo vedeli ali bo Miha Kavčič danes igral. Po poškodi glave, ki se je zgodila na treningu, skoraj dva meseca ni smel igrati. Pred tekmo s Trimo Trebnjem je treniral le 3 dni, a se je odločil, da bo danes vseeno igral. Vprašljiva sta bila tudi Aleks KAvčič in Branko Predović, ampak vsi fantje so se danes odlično odrezali. Čestitam svojim fantom. Upam, da se ljudje zadevajo kako mlada je ekipa Gorenja Velenja. Lahko smo zelo nevarni, ko smo zdravi.”


Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Danes zmaga dvojno šteje. Dobro smo se utrdili na drugem mestu na lestvici Lige NLB. Vsi smo dali vse od sebe in se dobro odrezali. Sedaj gremo naprej tekmo po tekmo, na vsaki pa bomo garali, da dosežemo točke.”19. krog Lige NLB, 6. marec, 18:00 (Rdeča dvorana):

RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 30:27 (13:12)

RK GORENJE VELENJE: Panjtar (12 obramb), Taletović (1 obramba), Aleks Kavčič 7, Miha Kavčič 7, Sokolič 6, Verdinek 3, Haseljić 2, Miklavčič 2, Tajnik 1, Pajt 1, Drobež 1, Starc, Jovičić, Mlivić, Predović, Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se