Show menu

Delitev točk z Urbanscape Loko

24. 2. 2021

V rdeči dvorani je v sredo potekal napet dvoboj med ekipama Gorenja Velenja in Urbanscape Loke. Gorenjci so za domačini zaostajali praktično celo tekmo, z golom v zadnji sekundi pa izenačili rezultat na 24:24. 


Na tekmi trener Zoran Jovičić ni mogel računati na Miha Kavčiča, ki okreva po poškodbi očesa. 


Črno - rumeni so tekmo začeli silovito. Po uspešnem zadetku Ibrahima Haseljića v 11. minuti so povedli s 7:2. V naslednjih minutah smo gledali dobre obrambe gostujočega vratarja. V 26. minuti je za 10:7 uspešno zadel Matic Verdinek. Tri minute kasneje pa so gostje prvič poskrbeli za izenačen izid 10:10. Pred koncem prvega polčasa je uspešno zadel Haseljič in popeljal ose na odmor z zadetkom prednosti (11:10).


Drugi polčas so ose nadaljevale brez Aleksa Kavčiča, ki je v 28. minuti v napadu utrpel poškodbo rame. V nadaljevanju smo gledali podoben razplet igre, kot v prvem polčasu. Velenjčanom se je od gostov uspelo odlepiti na +5 (20:15) do 45. minute, ko je iz sedmih metrov zadel Tilen Sokolič. V 50. minuti je z uspešnim zadetkom Domen Tajnik razliko povečal celo na +6 (24:18). V naslednjih devetih minutah pa so gostje poskrbeli za preobrat. Strnili so svoje vrste v obrambi, v napadu pa se strmo pribljiževali domačinom. V zadnji sekundi so rezultat poravnali na 24:24 in poskrbeli za delitev točk.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 

“Prvi polčas smo zgrešili ogromno čistih priložnost. Urbanscape Loka se je vrnila. Vsi vemo, da ko se vrnejo v pravi ritem, so nevarni. Na koncu nismo imeli “širine”, poškodoval se je Aleks Kavčič, kar je Urbanscape Loka izkoristila.”


Robert Beguš, trener Urbanscape Loke: 

“Glede na to, da smo videli v kakšni formi je Gorenje Velenje, ki je v Evropi deklasiralo zelo močno ekipo Borca, smo pričakovali zelo težko tekmo. Smo pričakovali, da bomo tako dobro igrali? Nismo. Lahko smo zadovoljni s točko.”


17. krog Lige NLB, 24. februar, 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA 24:24 (11:10)

GORENJE VELENJE: Panjtar (14 obramb), Taletović, Sokolič 5, HAselić 4, Tajnik 4, Drobež 3, Slatinek Jovičič 2, Aleks Kavčič 2, Pajt 1, Miklavčič 1, Verdinek 1, Grmšek 1, Starc, Komar, Ravnikar, Velić


Prijavi se na e-novice

Prijavi se