Show menu

Tilen Sokolič podaljšal sodelovanje za eno leto

22. 2. 2021

Tilen Sokolič (1996, 180 cm) bo svojo rokometno pot še eno leto tlakoval v Gorenju Velenju.


Tilen se je ekipi črno - rumenih pridružil v letošnji sezoni. V Ligi NLB je za ekipo prispeval 60 golov, v evropskem pokalu EHF pa 37. 


Pred prihodom v Velenje se je kalil v koprski ekipi, kjer je v sezoni 2012/ 2014 prvič oblekel članski dres. Kljub mladosti se lahko pohvali z lepimi uspehi. Leta 2014 je s slovensko kadetsko reprezentanco na Olimpijskih igrah mladih na Kitajskem osvojil zlato medaljo. Naslednje leto je na Svetovnem prvenstvu do 19 let v Rusiji z ekipo osvojil srebrno medaljo, na tem prvenstvu pa je bil Sokolič izbran tudi za najboljše levo krilo na svetu. Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Zadovoljen sem, da smo podaljšali pogodbo. Takšen dogovor je bil že pred sezono - z možnostjo podaljšanja - sedaj so sporočili, da to obrži. Z ekipo se odlično razumemo, tako da menim, da je to plus za vse. Vesel sem in se nadejam dobrih rezultatov to in naslednjo sezono.”


Janez Gams, direktor Gorenja Velenja: 

“S Tilnom smo se pred sezono za sodelovanje dogovorili za eno leto z možnostjo podaljšanja pogodbe. Tilen je prišel v naš klub kot univerzalni igralec, ki lahko pokriva vsaj dve poziciji, torej levo krilo in srednjega/ zunanjega. Na začetku je več igral na zunanjih pozicijah, po poškodbi Matica Verdinka pa je izjemno dobro zapolnil to verzel. Sedaj verjamemo, da bo z izboljšanjem Matičevega zdravstvenega stanja vedno več igral tudi na zunanjih pozicijah. Veselimo se bodočih skupnih uspehov.”


Prijavi se na e-novice

Prijavi se