Show menu

Pred osami evropski preizkus proti Borcu iz Banjaluke

13. 2. 2021

Rokometaši Gorenja Velenja nadaljujejo s tekmovanjem za evropski pokal. V nedeljo jih čaka tekma osmine finala evropskega pokala proti Borcu iz Banjaluje. Prvo tekmo bodo odigrali na domačem parketu, teden dni kasneje pa jih čaka povratna tekma v Banjaluki.

 

V letošnjem tekmovanju za evropski pokal so se Velenjčani predstavili kot zahtevni tekmeci. V drugem krogu so zanesljivo premagali italijansko Sieno s skupnim izidom 61:44, v tretjem krogu pa so brez težav odpravili finsko ekipo Rihiimäki Cocks s skupnim izidom 62:52. 


Ekipa iz Banjaluke pa se je v tretjem krogu merila proti ekipi iz Kosova, KH Besa Famgas.  Z veliko truda in napora so strli odpor kosovskih tekmecev s skupnim izidom 45:44. Ekipo so pred kratkim okrepili s tremi novimi igralci in kot pravijo v Velenje ne prihajajo z belo zastavo. 


Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Ekipo Borca poznam, ker spremljam domače prvenstvo v BIH in menim, da so mladi in močni nasprotniki. Z nekaj izkušenimi igralci bi rekel, da so podobni naši ekipi. Menim pa, da bo naša prednost v zelo dobri obrambi in dobri tranziciji.”


"Gorenje Velenje je dobra, kompenzirana ekipa, ki igra prepričljivo in nima veliko tehničnih napak. Če ne igrate na najvišji ravni, vas bodo premagali." pa je v izjavi dejal nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance, sedaj trener Borca, Veselin Vujovic.


Tekmo bo mogoče spremljati na Youtube kanalu Gorenja Velenja v nedeljo, 14. 2. 2021, ob 18:00.


Evropski pokal EHF, 1. tekma osmine finala - nedelja, 14. februar 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : BORAC BANJA LUKA


Prijavi se na e-novice

Prijavi se