Show menu

Velenjčani zanesljivo do zmage v Slovenj Gradcu

11. 2. 2021

V četrtek je v Slovenj Gradcu potekal dvoboj med Velenjčani in Slovenjgradčani. Črno - rumeni so domačine premagali s končnim izidom 33:29 in se na lestvici Lige NLB znova povzpeli na drugo mesto. 

 

Tekmo so povedli domačini v 2. minuti z 1:0. Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi. Velenjčani so prvič prevzeli prednost v 13. minuti z golom Tilna Sokoliča (5:6). Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so po zadetku Davida Miklavčiča v 24. minuti povedli s 14:10, na veliki odmor pa odšli s prednostjo treh zadetkov (12:15).

 

V drugi polčas so črno - rumeni vstopili samozavestno. Za +6 je v 34. minuti na prazen gol streljal in zadel vratar gostujoče ekipe, Aljaž Panjtar (13:19). V 36. minuti so si Velenjčani z golom Miklavčiča priigrali sedem golov prednosti (14:21). Varno prednost so ose vzdrževale vse do konca tekme, za zadnji zadetek Velenjčanov na sosedskem derbiju pa je poskrbel Aleks Kavčič v 59. Minuti. Ose so se na koncu veselile zmage s 33:29. 


Pri velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Aleks Kavčič z osmimi goli.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

"Odigrali smo derbi in vedeli smo, da bo tekma težka. Dobro smo se pripravili na Slovenj Gradec. Vedeli smo, da imajo tekmeci dobro ekipo, tako da smo tudi pričakovali trd boj za vsak gol, za vsako obrambo. Mislim da smo bili boljši in zasluženo zmagali. Slovenj Gradcu na prihodnjih tekmah še naprej želim dobre igre."

 

 

Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011:

"Čestitke Gorenju Velenju za zasluženo zmago. Tekmeci so se dobro pripravili na nas, bili so bolj strpni, bolj mirni, bolj preudarni, predvsem pa bolj disciplinirani. Naša želja po zmagi zelo velika, fantje so čutili, da lahko pokažejo nekaj več, kar se je videlo že na prejšnji tekmi s Celjem Pivovarno Laško, vendar smo si absolutno dovolili preveč tehničnih napak. Žal je tako, da ko igraš proti klubom, kot sta celjski in velenjski, si tega pač ne moreš privoščiti. Velenjčani so ostali mirni, čakali na svojo priložnost, pograbili vsako našo izgubljeno žogo ter nas tudi kaznovali. Nas še naprej čaka kar nekaj dela, da spet dvignemo našo igro nazaj na visoko raven in se dobro pripravimo za nadaljevanje prvenstva."

 

 

16. krog Lige NLB, 11. februar, 18:00 (Športna dvorana Slovenj Gradec):

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE 29:33 (15:12)

GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletović (1 obramba), Aleks Kavčič 8, Haseljić 6, Miklavčič 6, Sokolič 6, Tajnik 3, Grmšek 2, Predović 1, Pajt, Starc, Drobež, Komar, Verdinek, Slatinek Jovičič, Mlivić


Prijavi se na e-novice

Prijavi se