Show menu

Dvojno veselje - Povratek Verdineka in zmaga proti Kopru

29. 1. 2021

Drugi del sezone Lige NLB so rokometaši Velenja pričeli z zaostalo tekmo 11. kroga proti RD Koper. Ose so se po nekaj tedenskem premoru vrnile dobro razpoložene in prikazale odlično igro. Zmago z 31:27 so Velenjčani pustili doma. Razlog za veselje pa je v črno - rumeni ekipi predstavljal tudi povratek Matica Verdineka. 


Po težji poškodbi se je po štirih mesecih ekipi črno - rumenih na igrišču pridružil Matic Verdinek in v 58. min prispeval zadetek za 31:25.


Prvi so priložnost za napad dobili Koprčani, a je zadetek ubranil vratar črno - rumenih, Aljaž Panjtar. V protinapadu je v 1. minuti je za 1:0 zadel Domen Tajnik. Panjtar je do 4. minute ubranil že 4 gole, Velenjčani pa so z zadetkom Tilna Sokoliča v 4. minuti bili v prednosti za +3 (4:1). Domačini so nadaljevali z dobro predstavo, v 26. minuti pa so bili z zadetkom Branka Predovića v prednosti že za +6 (15:9). Črno - rumeni so na odmor odšli s 4 zadetki prednosti (17:13)


V drugem polčasu je v 32. minuti mrežo nasprotnikov stresel Kenan Pajt za 18:13. Do 33. minute so se Koprčani domačinom pribljižali na 18:15, a so Velenjčani ponovno pohodili plin in z zadetkom Aleksa Kavčiča v 46. minuti prednost povišali za +7 (23:16). Svoj prvi zadetek v dresu Gorenja Velenja je v 45. minuti prispeval tudi Enej Slatinek Jovičić za 26:18. Za zadnji zadetek Velenjčanov na srečanju je v 58. minuti poskrbel Verdinek  (31:25). Na koncu so se ose veselile zmage z 31:27. 


V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič s šestimi zadetki. Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja: 

“To je moja prva tekma po poškodbi. Imam še nekaj strahu in upam, da bo v prihodnje bolje. Dobil sem priložnost, ni pa to igra, ki smo jo bili vajeni z moje strani. Glede tekme lahko rečem, da smo prvi polčas dobro odprli tekmo in povedli za 6 zadetkov, izkazali smo se v obrambi in napadu. Potem smo storili nekaj napak, ampak v nadaljevanju smo dobro igro nadgradili in na koncu zasluženo zmagali. Čestitam celi ekipi!”


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja: 

“Bila je težka tekma, kar smo tudi pričakovali. Ekipa Kopra je sestavljena iz nekaj zelo dobrih posameznikov. So neobremenjeni in te tekme so za nas najtežje. V začetku je bilo čutiti nekaj nervoze, ampak smo z veliko željo, voljo in borbo dosegli zmago. Prebili smo led in sedaj gremo naprej.”


Uroš Rapotec, trener Kopra: 

“Čestitam Velenjčanom za zmago. Moji fantje so prikazali lepo predstavo. Borili so se vseh 60 minut, ampak so naredili preveč napak, da bi lahko tako izkušeno ekipo kot je Velenje premagali, še posebej doma. Menim, da so moji fantje odigrali korektno. Sedaj pa se bomo osredotočili na tekme, ki prihajajo.”


11. krog (Liga NLB), 29. januar, 18:00 (Rdeča dvorana, Velenje)

GORENJE VELENJE : KOPER 31:27 (17:13)

GORENJE VELENJE: Panjtar (9 obramb), Taletović (3 obrambe), Sokolič 6, Tajnik 5, Aleks Kavčič 5, Pajt 4, Haseljić 3, Predović 3, Grmšek 2, Miklavčič 1, Verdinek 1, Jovičič 1, Starc, Drobež, Komar, Ravnikar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se