Show menu

V Velenje prihaja nova okrepitev

19. 1. 2021

Po tem, ko je ekipo črno - rumenih sporazumno zapustil Vladan Lončar, ki se je odločil, da svojo pot nadaljuje v MRK Krka, so v klubu sklenili novo pogodbo. V Šaleško dolino je iz LL Grosist Slovan prišel mladinski reprezentant, Enej Slatinek Jovičić (2000, 185 cm).


Enej je pozornost RK Gorenja Velenja dobil že s svojimi nastopi v evropskem prvenstvu, na katerih je beležil odlične rezultate. Mladega igralca so v Velenju videli kot dobrodošlega člana v naslednji sezoni, a so se zaradi odhoda Lončarja odločili, da bodo ekipo okrepili že v tej sezoni.


Dvajsetletnik je svojo rokometno pot pričel v Kopru, kasneje pa nadaljeval v prvi ekipi LL Grosist Slovan, kjer je predstavljal pomembnega člana ekipe. V Velenju verjamejo, da bo Enej črno - rumeni ekipi predstavljal okrepitev in pripomogel k dobrim rezultatom. 


Enej Slatinek Jovičić, rokometaš Gorenja Velenja: 

“Vesel sem, da sem prišel v Velenje. Zavedam se, da je to velik klub s tradicijo. Upam, da se bom čimprej vklopil v ekipo in, da me bodo dobro sprejeli medse. Seveda pa tudi, da se bom izkazal v najboljši luči. Vsekakor bom dal vse od sebe, da bom prispeval k nadaljnjim uspehom.” 


Janez Gams, direktor Gorenja Velenja: 

“Eneja že dalj časa opazujemo. Je v generaciji, ki je v širšem krogu mladinske reprezentance in je izjemno talentirana. S predstavami, ki jih je prikazal na evropskem prvenstvu in z igro za LL Gorsist Slovan je pokazal, da je iz pravega testa. Naš prvoten plan je sicer bil, da bi v klub prišel naslednjo sezono, a smo se, z odhodom Lončarja, dogovorili, da ga pripeljemo prej. Glede na to, da nas čakajo naporni meseci, ko si nadejamo, da bomo tudi v evropskem tekmovanju še naprej uspešno tekmovali, smo ocenili, da je naš igralski kader relativno ozek, sploh v primeru kakršnihkoli poškodb. Naša ekipa je zelo mlada in vsak dodatni igralec nam pride prav. Verjamemo, da se bo Enej dobro vklopil v ekipo, dejansko gre za vrstnike, ki se med sabo že dobro poznajo. Enej dobro pozna slovensko ligo in nam bo že kar hitro lahko priskočil na pomoč. Absolutno pa se zavedamo, da bo potreboval nekaj časa, da se privadi, ampak na dolgi rok smo prepričali, da smo se odločili za dobro potezo.”


Foto: Dominik Pekeč
Foto: Dominik Pekeč

Prijavi se na e-novice

Prijavi se