Show menu

Črno- rumeni z zmago iz prestolnice

11. 9. 2020

Spoštovani!


Ekipa Zorana Jovičića je danes gostovala pri povratnikih med prvoligaši- LL Grosist Slovanu. Velenjčani so v prvem krogu Lige NLB na domačih tleh prepričljivo premagali MRK Ljubljana, meste rivale tokratnih nasprotnikov. Zmago so črno- rumeni slavili tudi danes in nasprotnike premagali s +5 (23:28).

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Mihe Kavčiča. S sedemetrske črte je v 5. minuti v nasprotnikovo mrežo zadel Matic Verdinek za +1 (1:2). Z zadetkom M. Kavčiča je bila gostujoča ekipa v 17. minuti v prednosti za dva zadetka (6:8). Dobro razpoložena ekipa Aleša Repine je v 22. minuti poravnala rezultat na 9:9, kar je ose spodbudilo k boljši igri. Z zadetkom Tilna Sokoliča so gostje v slačilnico odšli s prednostjo dveh zadetkov (13:15). 

Drugi polčas se je za Velenjčane začel v 33. minuti z zadetkom Timoteja Grmška za +2 (14:16).  Nasprotnikov gol je v 37. minuti za 3 zadetke prednosti (15:18) zatresel Miha Kavčič. Domača ekipa je povečala tempo in v 44. minuti, po nekaj uspešnih napadih in obrambi, prevzela prednost (19:18). Črno-rumeni so nato ujeli pravi ritem in pričeli tresti mrežo nasprotnika.  Z uspešnim strelom na gol je v 46. minuti Domen Tajnik poskrbel za ponovno vodstvo os (19:20). Z nekaj hitrimi napadi in protinapadi so ose tekmo zaključile s petimi zadetki prednosti. Končni rezultat je bil 23:28. 

Najboljši strelec tekme je bil Verdinek s sedmimi zadetki.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 
“Pričakovali smo težko tekmo in kot taka se je tudi izkazala. Rezultat ni povsem realen, saj smo igrali izenačeno tekmo. Čeprav smo vodili skozi večino srečanja nas je Slovan v drugem delu 2. polčasa z dobro igro ujel. V zadnjih minutah smo kljub temu prevzeli pobudo in lahko rečem, da zasluženo zmagali.”

Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: 
“Tekma je bila težka, kar smo pričakovali. Zavedamo se, da bo vsaka tekma zahtevna. Celo tekmo smo igrali malce v krču in dobivali nepotrebne gole. Na koncu smo dali svoj maksimum in tekmo pripeljali do konca v svoj prid.”

2. krog (Liga NLB), 11.september, 18:30 (Športna dvorana Kodeljevo):
RD LL GROSIST SLOVAN  : RK GORENJE VELENJE 23:28 (13:15)
GORENJE VELENJE: Panjtar (7 obramb), Taletović (7 obramb), Verdinek (7), Tajnik (5), Kavčič Miha (5), Kavčič Aleks (3), Pajt (3), Sokolič (3), Miklavčič (1), Grmšek (1), Starc, Drobež, Lončar, Mlivić, Ravnikar, Velić

GALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se