Show menu

Na zadnji pripravljalni tekmi zmaga ostala doma

28. 8. 2020

Velenjčani so se na zadnji pripravljalni tekmi pomerili s SC Ferlach. Kljub temu, da so ose tekmo začele precej ležerno je na koncu zmaga ostala doma. Črno-rumeni so ekipo iz Avstrije premagali s 33:28.

Tekmo je s prvim golom otvorila ekipa iz Ferlacha. V 2. minuti je z zadetkom v nasprotnikova vrata zadel Matic Verdinek (1:1). Prvi polčas so Velenjčani igrali precej ležerno. Nasprotna ekipa jim je bila ves čas za petami. Največja prednost domače ekipe v prvih 30. minutah je znašala dva zadetka. Polčas se končal s prednostjo črno-rumenih s 15:14.


Na začetku drugega polčasa smo gledali podobno igro, kot v prvem polčasu, nato pa so se ose prebudile in povišale tempo igre. Z dobro obrambo in hitrim protinapadom je Kenan Pajt v 36. minuti poskrbel za vodstvo domače ekipe s +4 (20:16). V 47. minuti so bili Velenjčani z golom Vladana Lončarja v prednosti za 8 zadetkov (26:18). Ekipa iz Šaleške doline je tekmo zaključila z zadetkom Pajta v 60. minuti. Zmaga s 33:28 je ostala doma. Najboljši strelec tekme je bil Kenan pajt s šestimi zadetki. 


Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:

“V tekmo smo vstopili ležerno. Predvsem v obrambi se nismo ravno izkazali. Prvi polčas nam je bila nasprotna ekipa ves čas za petami. V drugem polčasu pa smo se zbrali in dvignili obrambo na višji nivo. Tako smo dosegli lahke gole na nasprotni strani in več protinapadov. Vseeno menim, da smo tekmo odigrali korektno. Vsi se že veselimo drugega tedna in začetka sezone.”


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

“Ta tekma nam je dala lekcijo, da nobena tekma ne bo lahka.  Potrebno je garati skozi celotno tekmo in odigrati dobro obrambo. Dobro je, da so se te napake zgodile pred prvenstvom. Naslednji teden začnemo s prvenstvom in pomembno je, da ostanemo zdravi pred začetkom nove sezone.”


Pripravljalna tekma, petek, 28. avgust (Velenje)

GORENJE VELENJE : FERLACH 33:28 (15:14)

GORENJE VELENJE: Husejnović (1 obramba), Panjtar (13 obramb), Pajt (6), Starc (1), Miklavčič (1), Drobež (1) Lončar (2), Sokolič (2), Verdinek (5), Grmšek (1), Mlivić (4), Miha Kavčič (5), Aleks Kavčič (5), Komar


Prijavi se na e-novice

Prijavi se