Show menu

Sosedski derbi z neodločenim izidom

21. 8. 2020

Pripravljalna sezona je v polnem teku. Tokrat so se Velenjčani na domačih tleh pomerili s Celjani. Tekma je bila pestra vse do zadnje minute. Ekipi sta pripravljano tekmo končali z neodočenim izidom 31:31. 


Tekmo so povedli domačini z zadetkom Tilna Sokliča v 2. minuti. V nadaljevanju so nasprotniki osam vseskozi vztrajno sledili. V 9. minuti je za zadetek prednosti, z drugim zaporednim golom, poskrbel Aleks Kavčič (7:6). Črno-rumeni so bili, z zadetkom Matica Ravnikarja v 25. minuti, v prednosti za tri gole (14:11). Celjane je prednost Velenjčanov motivirala do boljše igre. V 28. minuti sta bili ekipi izenačeni (14:14). Z zadetkom prednosti za Celjane, sta ekipi na glavni odmor odšli z rezultatom 14:15. 


Drugi polčas je z uspešnim zadetkom v mrežo črno-rumenih začela gostujoča ekipa (14:16). Matic Verdinek je z zadetkom v 37. minuti izenačil rezultat (18:18). Velenjčani so bili po nekaj napadih in protinapadih v 44. minuti, z golom dvajsetletnega Nina Komarja, v prednosti že za tri zadetke (25:22). Prednost so držali do 55. minute, ko so podobno kot v prvem polčasu, Celjani v zadnjih minutah povišali tempo in rezultat poravnali na 29:29. Ekipa iz Celja je za zadetek prednosti poskrbela v 59. minuti (30:31). Velenjčani se niso pustili niti v zadnjih sekundah, ko je s hitrim in uspešnim zadetkom za neodločen izid poskrbel Verdinek. Končni rezultat tekme je bil 31:31. 


Najboljši strelec je bil Matic Verdinek z devetimi zadetki. 


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

”Tekma s Celjem je bila kakovostna. Čaka nas še 14 dni do prvenstva, pripravljalna sezona poteka po načrtih. Še naprej se bomo zavzeto pripravljali na novo sezono.”


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

“Mislim, da imamo še veliko rezerve v obrambi in napadu. Naša igra je bila danes na nivoju, igrali smo hitro. Obramba je delovala po trenerjevih načrtih, sicer z manjšimi napakami, ki jih moramo odpraviti. Ponosen sem na fante, kar tako naprej.”


Pripravljalna tekma, petek, 21. avgust (Velenje)

GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:31 (14:15)

GORENJE VELENJE: Panjtar (16 obramb), Pajt (4), Miklavčič (1), Drobež (1), Komar (1), Sokolič (4), Verdinek (9), Grmšek (1), M. Kavčič (3), A. Kavčič (6), Ravnikar (1), Starc, Lončar, Mlivić, Mazaj.

Galerija

Prijavi se na e-novice

Prijavi se