Show menu

Ose suvereno zmagale na domačih tleh

14. 8. 2020

Po treh pripravljalnih tekmah v gosteh, so se Velenjčani prvič v pripravljalni sezoni pomerili na domačih tleh, v Rdeči dvorani. Gostili so ekipo iz Ormoža. Črno- rumeni so tekmo odigrali samozavestno in s kar dvanajstimi zadetki prednosti premagali nasprotnike. Končni rezultat tekme je bil 31:19. 


Tekmo sta v ekipi črno-rumenih s klopi spremljala vratar Emir Taletović in Ibrahim Haseljić. Taletović zaradi poškodovanega prsta, Haseljić pa še vedno okreva po poškodbi sprednje križne vezi.


Tekmo so povedli Ormožani z 2:0. V ekipi črno-rumenih je za prvi zadetek domačih  v 3. minuti poskrbel Timotej Grmšek. Velenjčani so z zadetkom Tilena Sokoliča v 5. min povedli s 3:2. Čvrsta obramba Velenjčanov, z Aljažem Panjtarjem na čelu, je nasprotnikom onemogočala doseganje lahkih zadetkov, na drugi strani pa so v napadu črno-rumeni dosegali zadetke s hitrimi protinapadi. V 22. minuti so bile ose, po tretjem zaporednem golu Kenana Pajta, v prednosti že sedem zadetkov (14:7). Razlika se je višala vse do konca polčasa, ko je semafor kazal 19:8 za ose.


Za prvi zadetek v nasprotnikovo mrežo je v 33. minuti poskrbel Aleks Kavčič (20:8). Gostje so bili po 38. minuti z zadetki uspešnejši, kot v prvi polovici igre, a jim močna obramba in hitri protinapadi domačinov vseeno niso prizanesli. V 48. minuti je bila ekipa iz Šaleške doline, z zadetkom Sokoliča, v prednosti že za enajst zadetkov (26:15). Tekmo je z zadnjim zadetkom v mrežo Ormožanov, v 59. minuti, zaključil Pajt. Končni rezultat tekme je bil 31:19. 


Najboljši strelci so bili Pajt, Sokolič in Matic Verdinek, vsak s petimi zadetki v nasprotnikovo mrežo. 


Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:

“Naporen teden je za nami, se vedno je poudarek na fizični pripravi. Za dober zaključek tedna smo odigrali odlično tekmo z RK Ormož. V tekmo smo vstopili stoodstotno, kar se je tudi odrazilo na rezultatu. Odigrali smo dobro v obrambi, kar nam je ponudilo veliko protinapadov oziroma lahkih golov. Mislim, da smo se dobro ujeli kot ekipa in vsak posameznik pozna svojo vlogo v ekipi. Na tem bomo gradili naprej in še dvigovali formo. Pozitivno gledam naprej in komaj čakam nove tekme.”


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja o pripravah na tekmovalno sezono: 

“Dejstvo je, da se borimo z organizacijo pripravljalnih tekem, ki zaradi trenutne situacije, odpadajo. Fantje sicer zelo resno trenirajo. Trenutno imamo težavo samo z vratarjem, Emirjem Taletovićem, ki ima poškodovan prst. Ostalih težav ni. Upam, da tako tudi ostane.”Pripravljalna tekma, petek, 14. avgust (Velenje)

GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ 31:19 (19:8)

GORENJE VELENJE: Husejnović (11 obramb), Panjtar (10 obramb), Tajnik (3), Pajt (5), Starc, Miklavčič (1), Drobež (1), Komar (1), Lončar (1), Sokolič (5), Verdinek (5), Grmšek (3), Mlivić, M. Kavčič (2), A. Kavčič (4), Ravnikar, Mazaj


Prijavi se na e-novice

Prijavi se