Show menu

Črno-rumeni iz hrvaške prestolnice odnesli zmago

7. 8. 2020

 V hrvaški prestolnici so v petek rokometaši iz Velenja odigrali tretjo pripravljalno tekmo proti ekipi Zagreba. Končni rezultat tekme je bil 20:22. 

 

Tekmo so odlično začeli Velenjčani in povedli z zadetkom Mihe Kavčiča za 0:1. Zagrebčani z dvema zadetkoma niso ostali dolžni, M. Kavčič pa je kmalu s ponovnim zadetkom v nasprotnikovo mrežo rezultat izenačil na 2:2. Vsak z dvema zadetkoma v mrežo Zagrebčanov, sta v prvi četrtini tekme poskrbela Matic Verdinek in Aleks Kavčič (4:6). Velenjčani so z dobro igro vzdrževali prednost in z zadnjim zadetkom Domna Tajnika v prvem polčasu, odšli na glavni odmor s štirimi zadetki prednosti (13:9). 

 

Ose so tudi drug polčas začele odločno, z zadetkom A. Kavčiča (9:14). Nasprotniki so se v prvem delu polčasa prebudili in se črno-rumenim približali na 13:14, a je Verdinek s ponovnim zadetkom (13:15) priskrbel dva gola prednosti za Velenjčane. Z uspešnim zadetkom iz sedemmetrske črte, Kenana Pajta, je bila ekipa iz Šaleške doline v prednosti za tri gole (13:16). Zagrebčane je prednost os očitno motivirala do boljše igre. Zadnje minute so ekipo iz Velenja poskušali uloviti, a so končni rezultat z 20:22, z zadnjim golom A. Kavčiča, postavili rokometaši Gorenja Velenja.

 

Aleks Kavčič:

“V tekmo smo stopili sproščeno in s ciljem, da damo od sebe svoj maksimum. Z borbeno igro in z nekaj sreče, smo izpolnili zadani cilj”


Pripravljalna tekma, petek, 7. avgust, 18:00 (Arena Zagreb)

ZAGREB : GORENJE VELENJE 20:22 (9:13)


Fotogalerija

Prijavi se na e-novice

Prijavi se