Show menu

Z dobrimi vtisi iz prve pripravljalne tekme

31. 7. 2020

Po dolgem premoru je za velenjskimi rokometaši prva pripravljalna tekma. Ose so se danes v hrvaškem Samoborju pomerile z ekipo RK Nexe. Ekipa iz Našic je prišla v zadnjih minutah tekme do zmage s 25:23.


Črno-rumena zasedba iz Velenja je izkoristila že prvi napad na tekmi, uspešen je bil Aleks Kavčič. Dober uvod v prvo pripravljalno tekmo so ose nadaljevale z zadetkom Timoteja Grmška v 4. minuti (1:2). S sedemmetrske črte je v 15. minuti zadetek za vodstvo dosegel povratnik med osami, Kenan Pajt (5:6). Vodstvo so Velenjčani zadržali vse do konca polčasa, ko je rezultat na semaforju kazal 12:13.


Velenjčani so tudi drugi polčas začeli z golom Pajta, ki je dvanajst minut kasneje z novim zadetkom ekipi priboril prednost dveh golov (17:19). Ose so bile v prednosti še v 56. minuti, ko je zadel Vladan Lončar za vodstvo s 23:22. Nasprotna ekipa si je v zadnji minuti priigrala prednost in tekmo končala z rezultatom 25:23. 


Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Pajt, ki je dosegel sedem zadetkov.

 

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

“Po dolgem premoru smo končno odigrali prijateljsko tekmo. Glede na to, da smo šele v začetni fazi priprav in je poudarek na fizični pripravljenosti, smo lahko zadovoljni z nekaterimi segmenti igre. Sicer nas čaka še veliko dela, glede na to, da je nova ekipa, ki je tudi precej pomlajena. Potrebno bo vključiti vse novince v naš sistem in se vklopiti kar se tiče same igre. Mislim pa, da smo lahko po današnji tekmi pozitivni ter, da nas čaka še zelo zanimiva sezona.”


Pripravljalna tekma, petek, 31. julij (Samobor)

NEXE : GORENJE VELENJE 25:23 (12:13)


Prijavi se na e-novice

Prijavi se