Show menu

Osice meljejo naprej

26. 11. 2019

Tekme so minuli vikend odigrale tudi naše mlajše selekcije. V soboto so bili na domačem parketu uspešni starejši dečki A in B proti ekipi iz Ormoža ter kadeti proti Mariborčanom. V gosteh so bili proti ekipi Dobove uspešni mlajši dečki A. Prav tako so tekmo v ponedeljek odigrali mladinci proti Krki in zanesljivo zmagali.

MLADINCI

MLADINCI


Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje se je v 8. krogu doma pomerila z vrstniki iz Novega Mesta. Začetek tekme je bil zelo izenačen in nobena ekipa si ni uspela ustvariti večje prednosti, dokler niso v 15. minuti  Velenjčani povedli z rezultatom 9:6 in polčas dobili s 16:12. Obramba Gorenja je bila v prvem polčasu zelo dobra, kar je bila osnova hitrih protinapadov, iz katerih so ose dosegale lahke zadetke v napadu. V drugem polčasu tempo igre ni padel. Domačini so bili še naprej uspešni v vseh fazah igre in tekmo rutinirano privedli do zaslužene zmage. Vsi igralci, ki so dobili priložnost za igro, so jo tudi zelo dobro izkoristili.

Trener: Marko Oštir


MLADINCI, 25. november, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje : Krka 36:30 (16:12)

Gorenje Velenje: Verboten (1 obramba), Husejnovič (11 obramb), Grmšek 3, Komar 7, Radšel 1, Mrkonjič 2, Šiško 10, Mazaj, Mlivič, Koren, Ravnikar 6, Šmigoc 1, Velič 2, Hudovernik, Starc 3, Šuntner 1.

KADETI

KADETI


V 7. krogu so se igralci Gorenja v Rdeči dvorani pomerili z vrstniki iz Maribora. Od samega začetka so osice zaigrale na vso moč in kmalu povedle z 17:10. Polčas se je tako končal z 20:11.

V drugem polčasu so priložnost dobili vsi igralci in prav vsi, razen vratarjev, so se tudi vpisali med strelce. Tekma se je končala z visokih 42:23 za domače igralce.

Trener: Borut Plaskan


KADETI, 16. november, 14:00 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje: Maribor Branik 42:23 (20:11)

Gorenje Velenje: Naglav (3 obramb), Notesberg Lesnjak (7 obramb), Miklavžina (4 obrambe), Karijašević 2, Juršič 1, Mlivić 2, Stropnik 5, Ravnikar 3, Kamenicki 8, Velić 3, Hojnik 6, Blažinčič 2, Bizjak 6, Antlej 3, Einfalt 1

STAREJŠI DEČKI A

STAREJŠI DEČKI A


Osice so tekmo odprle odlično, ter v uvodnih minutah povedle s 4:0. Gostje iz Ormoža so le s težavo prebijali domačo obrambo. Že ob polčasu je bila razlika 11 zadetkov. V drugem delu pa so domači fantje mirno pripeljali tekmo do konca ter vknjižili nov par točk.

Trener: Jaka Hrast


SDA, 23. november, 11.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje : Jeruzalem Ormož 29:14 (19:6)

Gorenje Velenje: Cafuta 8, Aristovnik 4, Pratnekar 4, Sulejmanovic 4, Podhovnik 3, Gorsek 2, Jesenicnik 1, Dragic 1, Mlivic 1, Kalan 1, Kuntaric, Dosedla, Slatinek

STAREJŠI DEČKI B

STAREJŠI DEČKI B


Tekmo smo odprli dobro in si hitro ustvarili razliko, ter skozi celotnih 50. minut igre držali vse niti v svojih rokah. Tako so možnost za igro dobili vsi igralci. Kljub pozitivnem izkupičku je bilo na trenutke lahko opaziti pomankanje zbranosti v obrambi. Najbolj pomembno je, da so mlade osice zopet zmagale in zabeležile nove 2 točki na lestvici.

Trenerka: Snežana Rodić


SDB, 23. november, 10.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

Gorenje Velenje : Jeruzalem Ormož 27:17 (18:11)

Gorenje Velenje: Praprotnik 6, Kalan 5, Novak 3, Glinšek 3, Dreu 2, Štruc 1, Zadravec 1, Kopušar, Laznik, Pečečnik, Podvratnik

MLAJŠI DEČKI A

MLAJŠI DEČKI A


Mlajši dečki A so v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva gostovali pri MRD Dobova. Osice so v Dobovo odšle še neporažene, kjer jih je čakala ekipa, ki še ni vknjižila zmage. Po zelo zaspanem prvem polčasu, ki so ga ose dobile z 10:7, je sledil nekoliko bolj dinamičen drugi polčas. Že na začetku drugega polčasa so osice naredile delni izid 5:0 in vodstvo obdržale do konca srečanja. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili vsi fantje. Ponovno se je v vratih izkazal Ucovnik, ki je zbral 13 obramb. V naslednjem krogu se bodo osice pomerile z vrstniki iz Hrastnika v Hrastniku.

Trener: Miha Dobnik


MDA, 23. november, 15.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

Dobova : Gorenje Velenje 12:20 (9:17)

Gorenje Velenje: Glinšek 5, Pajk 5, Laznik 4, Guček 3, Ajšić 2, Arbeiter 1

Prijavi se na e-novice

Prijavi se