Show menu

OSICE: Mladinci za gol prekratki v Celju; kadeti in MDA ponovno uspešni

18. 11. 2019

Kadeti in mlajši dečki A brez problemov do novih zmag, mladinci po napeti končnici izgubili za gol proti vrstnikom iz Celja. To je bil prvi poraz za velenjske mladince v tej sezoni, še vedno pa so na lestvici 1. državne lige na prvem mestu, dve točki pred Celjani.

MLADINCI

MLADINCI


Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje je v 7. krogu odigrala tekmo proti RK Celju Pivovarni Laško. Doživeli smo pravi derbi, kjer sta se obe ekipi vseh 60. minut borili do zadnjega atoma moči. V prvem polčasu smo bili priča igri gol za gol, kjer si nobena ekipa ni uspela ustvariti večje prednosti. Polčas se je končal z rezultatom 12:12. Tudi v drugem polčasu se je do 42. minute tekma nadaljevala v istem ritmu, potem pa so Celjani povedli z 19:16. Ampak naši fantje se niso predali in so do konca tekme lovili domačine ter jih v 53. minuti ujeli pri 21:21. Sledila je infarktna končnica, ki so jo spretno in srečno dobili Celjani.

Naše fante bi pohvalili za izkazano borbenost, požrtvovalnost in odlično igro, s katero so le za las zgrešili tokratno zmago.

Trener: Marko Oštir


MLADINCI, 15. november, 20.00 (Celje):

Celje Pivovarna Laško : Gorenje Velenje 23:22 (12:12)

Husejnovič (6 obramb), Logar (2 obrambi), Verboten, Komar, Radšel, Mrkonjič, Šiško 13, Mazaj 1, Mlivič 1, Koren, Ravnikar 2, Šmigoc, Velič 3, Hudovernik, Starc, Šuntner 2

KADETI

KADETI


V 6. krogu so se igralci Gorenja na gostovanju pomerili z vrstniki iz Slovenj Gradca. Na začetku tekme smo v napadu videli veliko domiselnih akcij, rezultatsko pa so vseskozi bile v prednosti osice, najvišje v 25. minuti. Takrat so igralci Gorenja povedli z 20:14. Po nekaj napakah v zaključku polčasa, so domači to izkoristili, tako da se je polčas končal z 21:18.  

V drugem polčasu smo do 45. minute gledali enakovredno tekmo, potem pa so gostujoči igralci stopili na plin in do konca tekme le višali svojo prednost. Tekma se je tako končala z visokih 39:30 za igralce Gorenja.

Trener: Borut Plaskan


KADETI, 16. november, 10:00 (Športna dvorana Slovenj Gradec)

Slovenj Gradec 2011 : Gorenje Velenje 30:39 (18:21)

Naglav (1 obramba), Notesberg- Lesnjak, Pandol (6 obramb), škrobot 4, Juršič, Hribar, Karijašević, Mlivić 13, Ravnikar 5, Velić 4, Kamenicki 6, Horvat, Hojnik, Blažinčič, Bizjak 4, Antlej

MLAJŠI DEČKI A

MLAJŠI DEČKI A


V 5. krogu državnega prvenstva so se mlajši dečki A pomerili z vrstniki iz Krškega. Tekmo so osice začele dokaj zadržano. V drugem delu prvega polčasa pa so pokazale kdo je gospodar v Velenju. Na odmor so fantje odšli s sedmimi zadetki prednosti. V drugem polčasu so osice še malo dodale na plin in prednost je narasla na 11 zadetkov. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili vsi fantje. Tekmo so mirno pripeljali do konca in zmaga je zasluženo ostala doma.

Trener: Miha Dobnik


MDA, 15. november, 17.30 (ŠCV, Velenje):

 Gorenje Velenje : Krško 27:21 (24:13)

Glinšek 7, Laznik 5, Pajk 4, Guček 3, Ajšić 3, Arbeiter 1, Oštir 1, Sobota 1, Jurić 1, Jaklin 1

Prijavi se na e-novice

Prijavi se