Show menu

Ose v Skopje potujejo s prednostjo +5

16. 11. 2019

Rokometaši velenjskega Gorenja so v soboto odigrali prvo tekmo 3. kvalifikacijskega kroga Pokala EHF. V domači Rdeči dvorani so bili boljši od ekipe iz Skopja, Metalurgu, s 24:19.


Na tekmi trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovanega Domna Tajnika, ki bo iz rokometnih igrišč zaradi težav z ramenskim sklepom odsoten še najmanj tri tedne.


Ose so v tekmo stopile zadržano, gostje iz Skopja so v 4. minuti povedli s 3:1. Tudi naslednje štiri minute nismo ne na eni, ne na drugi strani videli zadetka. V 8. minuti je vodstvo Metalurga na 2:3 znižal Matic Verdinek, v 13. minuti pa z dvema zaporednima zadetkoma izenačil Aleks Kavčič na 5:5. Gledali smo izenačeno igro, igra v napadu nikakor ni stekla Velenjčanom, prav tako se je razbranil gostujoči vratar. Ekipa Metalurga se je v 20. minuti ponovno odlepila na +2 (8:6), vendar je na drugi strani hitro zaključil Žan Šol in ose ponovno približal na zadetek (7:8). Nato so sledile minute Metalurga, ki je v 25. minuti vodil že z 10:7. Ose so se v 28. minuti z dvema hitrima zadetkoma ponovno približale na 10:11. Takšen rezultat je ostal tudi do konca prvega polčasa.


Prvega napada v drugem polčasu rokometaši iz Šaleške doline niso uspeli izkoristiti, je pa minuto kasneje po odlični obrambi Aljaža Panjtarja iz (pol)protinapada zadel Ibrahim Haseljić za izenačenje na 11:11. Velenjčani, ki so v drugem polčasu pokazali povsem drug obraz kot v prvem, so zaigrali odločneje tako v napadu kot v obrambi, ter v 42. minuti prišli do vodstva s +3 (16:13). Gostje niso našli pravega odgovora na velenjsko obrambo, Aleks Kavčič je v 43. minuti zadel za vodstvo s 17:13. Severni Makedonci tudi sedemmetrovke niso uspeli izkoristiti, na drugi strani pa je bil uspešen Vlado Matanović za vodstvo s +6 (19:13). Gostje so po enajstih minutah brez gola, le zadeli v 48. minuti srečanja in se z dvema zaporednima zadetkoma približali osam na 19:15. Velenjčani so nato takoj odgovorili nazaj in ponovno povedli z 21:15. V 25. minuti je že drugo sedemmetrovko na tekmi ubranil Panjtar, vsega skupaj pa je zbral v dobrih 30. minutah kar 10 obramb in prejel le 9 zadetkov. Na drugi strani je v 26. minuti zadel A. Kavčič za 22:17. V 60. minuti srečanja Velenjčani niso uspeli izkoristiti sedemmetrovke, prav tako so bili na drugi strani neuspešni gostje, srečanje pa se je končalo z rezultatom +5 za ose (24:19).


Najboljši strelec tekme je bil Aleks Kavčič s sedmimi zadetki, sledil mu je Verdinek s šestimi.


Rokometaše Gorenja v sredo čaka nova tekma, ko se bodo v domači Rdeči dvorani za četrto mesto na domači lestvici pomerili z ekipo Dobove.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Začeli smo malce v krču, videli smo, da je ekipa Metalurga začela na polno in da ni tako nedolžna, kot smo sprva mislili. Ne bom rekel, da smo se v naših glavah slabo pripravili nanje, ampak mislim, da smo v tekmo vstopili premalo agresivno, kot bi se to za domačo tekmo spodobilo. Drugi polčas smo se zmenili, da to popravimo in to nam je potem tudi uspelo. Bilo je še malo napak in nezbranosti, mogoče bi lahko iztržili še kakšen zadetek več, ampak upam, da bo naša popotnica zadoščala za napredovanje v skupinski del.«


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Pri ekipi Metalurga se pozna, da so bolj izkušeni, imajo za sabo več evropskih tekem, tega mi nimamo. Vse ostale stvari pa mislim, da so pri nas boljše. V prvem polčasu smo razbranili njihovega vratarja, ubranil je kar nekaj čistih priložnosti, igrali so umirjeno, dolgo igro. Drugi polčas pa smo začeli z boljšo obrambo, v napadu smo bili učinkovitejši in tako smo lahko naredili razliko. V Skopje odhajamo z 0:0, gremo po novo zmago. To je za našo mlado, neizkušeno ekipo neka nova preizkušnja in želim si da bo uspešna.«


POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

1. tekma, 16. november, 20:00 (Velenje, Rdeča dvorana):

GORENJE VELENJE : RK METALURG 24:19

GORENJE VELENJE: Panjtar (10 obramb), Taletović (3 obrambe), Kavčič A. 7, Verdinek 6(1), Matanović 5(3), Šol 2, Haseljić 1, Miklavčič 1, Drobež 1, Bojanić 1, Mazej, Celminš, Levc, Grmšek, Kavčič M., Okleščen


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se