Show menu

OSICE: Za mladimi velenjskimi rokometaši uspešen tekmovalni vikend

22. 9. 2019
V soboto in nedeljo so tekme odigrale tudi naše mlajše selekcije. V soboto sta se v gosteh z ekipo RK Jeruzalem Ormož pomerili ekipi starejših dečkov A in B. Mladinci so v nedeljo gostovali v Slovenj Gradcu. Vse ekipe so domov prinesle zanesljivo zmago.
MLADINCI

MLADINCI

Mladinska ekipa RK Gorenje Velenje je pričela s tekmami v 1. slovenski mladinski ligi. V prvem krogu so se odpravili na vroče gostovanje v Slovenj Gradec. Tekmo so začeli zelo odločno in v 15. minuti povedli z rezultatom 10:5. Velenjčani so zelo dobro igrali v obrambi in domačine uspešno kaznovali s hitrimi protinapadi. V nadaljevanju niso popuščali in tako so polčas dobili z visoko prednostjo 18:9. V drugem polčasu so nadaljevali z dobro in disciplinirano igro tako v napadu kot v obrambi ter na koncu zasluženo zmagali z rezultatom 34:22. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, ki so jo tudi dobro izkoristili ter tako na najboljši način otvorili novo sezono.

Trener: Marko Oštir


MLADINCI, 22. september, 17.00 (Slovenj Gradec):

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Gorenje Velenje 22:34 (9:18)

Logar (12 obramb), Husejnovič (7 obramb), Komar 7, Lah 1, Mrkonjič, Šiško 4, Drobež 2, Mlivič 4, Tajnik 3, Ravnikar 3, Grmšek 5, Velič 1, Mazaj 1, Hudovernik, Starc 3, Šuntner.

STAREJŠI DEČKI A

STAREJŠI DEČKI A

Tekma proti ekipi Ormoža je bila izenačena do 5. minute. V nadaljevanju so osice v obrambi zaigrale bolj zbrano, ter v 10. minuti povedle z rezultatom 4:9. Do konca polčasa je se prednost samo še večala in tako ob polčasu znašala 11 zadetkov. V nadaljevanju so velenjčani pripeljali tekmo mirno do konca. Ter zasluženo osvojili 2 točki. V naslednjem krogu jih čaka derbi proti ekipi Slovenj Gradca.

Trener: Jaka Hrast


SDA, 21. september, 11.20 (Ormož):

RK Jeruzalem Ormož : RK Gorenje Velenje 12:26 (6:17)

Slatinek, Komar; Pratnekar 3, Kalan, Podhovnik, Gril, 1, Goršek 5, Mlivič 5, Kuntarič 1, Cafuta 2, Jeseničnik 1, Aristovnik 3, Drobež 4, Stropnik, Borovnik 1

STAREJŠI DEČKI B

STAREJŠI DEČKI B

Tekmo smo odprli dobro in si hitro ustvarili lepo razliko. Tako so možnost za igro dobili skoraj vsi igralci, že pred koncem polčasa. Skozi celotno tekmo smo prednost še zgolj povečevali. Kljub pozitivnem izkupičku je bilo na trenutke lahko opaziti pomankanje zbranosti v obrambi in napadu, prav tako pa odsotnost (zaradi bolezni) enega ključnih igralcev zunanje linije. Domov se vračamo z zanesljivo zmago.

Trenerka: Snežana Rodić


SDB, 21. september, 10.00 (Ormož):

RK Jeruzalem Ormož : RK Gorenje Velenje 12:29 (5:14)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se