Show menu

Mariborčani boljši na domačem terenu

21. 9. 2019

Velenjčani so v tretjem krogu domače lige NLB gostovali pri ekipi Maribor Branika. Zmage so se veselili domačini z rezultatom 25:22.


Rokometaši Gorenja so nastopili brez poškodovanega Vladimirja Bojanića, prav tako na tekmi ni nastopil vratar Aljaž Panjtar, ki zaradi bolečin v hrbtu še ni bil pripravljen za igro.


Tekmo so bolje odprli domačini in v 9. minuti povedli s 4:1. Po izjemnih obrambah mariborskega vratarja so domačini v 11. minuti srečanja prišli do vodstva s +4 (6:2), kar je bilo dovolj, da je trener Zoran Jovičić posegel po minuti odmora. Velenjski rokometaši so se zbrali in v 17. minuti srečanja znižali zaostanek na 7:6. Mariborčani so nato znova stopili na plin in po zaslugi odličnega vratarja, ki je v prvem polčasu zbral kar 10 obramb, odšli v garderobo s prednostjo štirih zadetkov (13:9).


Na začetku drugega polčasa so sledile minute Velenjčanov, ki so začeli kazati pravo igro tako v obrambi kot v napadu. V 33. minuti so z drugim zaporednim zadetkom Aleksa Kavčiča stopili vodstvo Mariborčanov na 13:12. Sledile so izenačene minute, kjer smo spremljali igro gol za gol. V 54. minuti je za prvo vodstvo gostov z 21:20 poskrbel kapetan David Miklavčič. V zaključku tekme so se domačini po odličnih obrambah in nezbrani igri Velenjčanov znova odlepili. Tekmo so zaključili z zasluženo zmago s 25:22.


Najboljši strelec pri črno-rumenih je bil Matic Verdinek s sedmimi zadetki.


Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:

»Danes smo zgrešili ogromno čistih priložnosti, na drugi strani je pri Mariborčanih blestel vratar. Naši krilni igralci danes niso bili na nivoju posebej v prvem polčasu. V drugem delu smo jih lovili in tudi ujeli, ampak je na koncu zmanjkalo tudi malo psihološke moči, da bi jih lahko premagali. Po toliko zapravljenih stoprocentnih priložnostih in prehitro zaključenih napadih je zmaga zasluženo ostala v Mariboru.«


3. krog Lige NLB, 21. september, 18.00 (Dvorana Tabor, Maribor):

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 25:22 (13:9)

GORENJE VELENJE: Taletović (11 obramb), Husejnović, Panjtar, Verdinek 7 (3), Miklavčič 3, Kavčič M. 3, Kavčič A. 3, Matanović 2, Haseljić 1, Celminš 1, Tajnik 1, Okleščen 1, Mazej, Levc, Šol, Drobež

Prijavi se na e-novice

Prijavi se