Show menu

V soboto na zahtevno gostovanje v Maribor

19. 9. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja to soboto odhajajo na težko gostovanje. Na tekmi 3. kroga Lige NLB se bodo ob 18.00 v mariborski dvorani Tabor pomerili z ekipo Maribor Branika.


Varovanci Zorana Jovičića so minuli vikend osvojili prvi dve točki v državnem prvenstvu, tokrat se odpravljajo v štajersko prestolnico, kjer bodo poskušali novi dve točki vzeti ranjenim Mariborčanom. Vijoličasti namreč lovijo prvi točki v državnem prvenstvu, zato bo motivacija toliko večja. Dvakrat so tesno izgubili, v prvem krogu proti Krki s 27:25, v drugem krogu pa proti tretji ekipi lanske sezone Riko Ribnici (28:26).


Mariborčani so nazadnje premagali rokometaše iz Velenja leta 2015, ko so 9. maja gostovali v Rdeči dvorani in bili boljši za zadetek (29:28). Pred Velenjčani je izjemno zahteven razpored tekem, zato sobotna tekma predstavlja pomembno gostovanje za ose.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»V soboto nas čaka nova tekma, na katero smo se skušali čim bolj temeljito pripraviti. Vemo, da so Mariborčani, tako kot mi, malo ranjeni, kajti imajo dva poraza v dveh krogih. To pomeni, da bodo v tekmo stopili maksimalno motivirani. Pričakujem težko tekmo, na kateri bomo morali odigrati dobro v obrambi in prihajati do lahkih zadetkov v napadu.«


3. krog Lige NLB, 21. september, 18.00 (Dvorana Tabor, Maribor):

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se