Show menu

Dve točki ostali v Škofji Loki

8. 9. 2019

V soboto so velenjski rokometaši odigrali prvo tekmo Lige NLB v novi sezoni. Na domačem terenu je bila s 27:25 boljša ekipa Urbanscape Loka.


Velenjčani so nastopili brez Mihe Kavčiča in Vladimirja Bojanića na črti, prav tako zaradi poškodbe ni igral Aleks Kavčič.


Srečanje so bolje odprli domačini in v začetnih minutah povedli z 2:0. Prvi gol so ose dosegle v 5. minuti srečanja, ko je zadel Grega Okleščen za 1:2. Rokometaši Urbanscape Loka so bili večino prvega polčasa v rahli prednosti, najvišjo pa so si priigrali v 15. minuti srečanja, ko so pobegnili za +4 zadetke (9:5). Ekipa črno-rumenih, ki ni uspela prikazati prave igre, se je proti koncu prvega polčasa približala domačinom na zadetek. V zadnji sekundi je zadel Okleščen in znižal rezultat na 14:13 za ekipo Urbanscape Loka.


V drugem polčasu je bila zgodba podobna kot v prvem. Velenjčani, ki jim igra nikakor ni stekla, so celotni drugi polčas lovili domačine. V 40. minuti je iz sedemmetrovke zadel Matic Verdinek in poravnal rezultat na 17:17. Nato pa so, tudi po zaslugi 2-minutne izključitve pri ekipi Gorenja, domačini v 47. minuti zadeli na prazen gol za vodstvo s 23:20. Ose so se uspele nekajkrat ponovno približati, ampak ne več kot za zadetek. V 58. minuti je odlično obranil sedemmetrovko Emir Taletović, a se je žoga odbila v roke domačinom in semafor je zopet kazal +2 za ekipo Urbanscape Loko (26:24). V 60. minuti je priložnost za izenačenje na 26:26 zapravil Vid Levc, kar so izkoristili domačini in zadeli za končnih 27:25.


Najboljši strelec pri črno-rumenih je bil Matic Verdinek, ki je zadel kar desetkrat (10/10). Šest zadetkov je dodal Grega Okleščen.


Naslednja tekma čaka rokometaše iz Velenja v soboto, ko v goste prihaja ekipa Krke. Tekma bo zaradi zasedenosti Rdeče dvorane v športni dvorani Slovenj Gradec.


Emir Taletović, vratar Gorenja:

»Prva tekma je za nami, žal smo izgubili prvi dve točki. Vsi smo vedeli kam odhajamo na gostovanje, ampak se očitno tega nismo dovolj dobro zavedali. Že od samega začetka tekme nismo bili dovolj zbrani, delali smo napake tako v obrambi kot v napadu. Pričakoval sem več od igre, da bomo šli v tekmo bolj odločni, odigrali boljšo obrambo. Žal nič od tega nismo storili in Škofja Loka je zasluženo zmagala. Mi gremo naprej, naslednji teden nas čaka nova tekma, kjer moramo pokazati drug obraz in tam iskati prvi dve točki.«


Zoran Jovičić, trener Gorenja:

»Zaslužena zmaga domačinov, danes nismo imeli prave kvalitete, da bi jih lahko premagali. Poznali smo njihov način igre, vendar nam je zmanjkalo samozavesti in ostrine v igri, da bi se uspeli odlepiti. Igralci, ki nam manjkajo so pomemben člen ekipe in žal tisti, ki so danes dobili priložnost, le te niso uspeli izkoristiti.«


1. krog (Liga NLB), 7. september, 20.00 (Dvorana Poden, Škofja Loka):

URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 27:25 (14:13)

GORENJE VELENJE: Taletović (6 obramb), Panjtar (1 obramba), Verdinek 10 (5), Okleščen 6, Šol 3, Matanović 2, Miklavčič 2, Drobež 2, Celminš, Mazej, Haseljić, Tajnik, Levc, Grmšek, A. Kavčič


FOTOGALERIJA

Prijavi se na e-novice

Prijavi se