Show menu

V petek za superpokalno lovoriko s Celjani

28. 8. 2019

Za rokometaši Gorenja je dober mesec priprav, sedaj pa jih čaka prvi pravi preizkus. Po pripravljalnih tekmah in petih tednih napornih treningov bodo varovanci Zorana Jovičića novo sezono otvorili s superpokalno tekmo.


Velenjčani so v pripravljalnem obdobju odigrali devet tekem, na katerih so dosegli 5 zmag, en remi ter 3 poraze - dva od njih so doživeli po zaključnih sedemmetrovkah. V petek jih čaka prva tekma sezone in že takoj prvi večni derbi proti ekipi Celja Pivovarne Laško. Aktualni pokalni prvaki ter aktualni državni prvaki se bodo pomerili za prvo lovoriko v novi sezoni.  


Rokometaši Gorenja iz Velenja so v lanski izjemno uspešni sezoni osvojili naslov pokalnih zmagovalcev. To je bila druga pokalna lovorika v zgodovini kluba, prvo so osvojili v sezoni 2002/03. Prav tako so bili uspešni v državnem prvenstvu, kjer so gledali v hrbet le Celjanom in na koncu osvojili 2. mesto. V letošnji sezoni želijo še nadgraditi igro, ki jih je krasila v lanski sezoni.


Na tekmi bo Rokometna zveza Slovenije podelila tudi nagrade za najboljšega igralca, strelca in vratarja sezone 2018/19 v Ligi NLB. Velenjski klub ima zmagovalce v vseh omenjenih kategorijah, kar je velika pohvala za klub, ki deluje že 61. leto. Najboljši igralec in hkrati tudi strelec sezone 2018/19 je po izboru trenerjev in kapetanov ekip postal levo krilni igralec Gorenja, Matic Verdinek, najboljši vratar pa Emir Taletović.


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Prišli smo do zadnjega tedna priprav. Kot ekipa mislimo, da smo na prvo tekmo dobro pripravljeni. Ne smemo se bati nasprotnika in jim dokazati, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. Rekel bi, da se bo tekma dobila v obrambi in hitrih protinapadih. Upamo, da se bo izšlo tako kot se je lani na Pokalu. Rad bi povabil vse navijače Gorenja Velenja, da si pridejo ogledati tekmo in nas podprejo na parketu.«


SUPERPOKAL SLOVENIJE 2019
Petek, 30. avgusta, 20:15 (Slovenj Gradec)

RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 


Prijavi se na e-novice

Prijavi se